Yahoo analizeaza posibilitatea vanzarii unor marci, proprietati si alte active neesentiale in valoare de 1-3 miliarde de dolari, a declarat joi directorul Financiar al companiei, Ken Goldman, citat de Reuters.

Goldman a spus la o conferinta pentru tehnologie, media si telecomunicatii organizata de Morgan Stanley ca un comitet creat de companie pentru explorarea alternativelor la planul de separare a activelor de baza analizeaza vanzari rapide de active, conforn News.

El a aratat ca sunt in discutie marcile, terenurile, proprietatile si alte divizii sau operatiuni neesentiale, precizand ca Yahoo a vandut sau a licentiat in ultimii trei ani marci in valoare de peste 600 de milioane de dolari.

Actionarii si investitorii exercita presiuni tot mai mari asupra conducerii Yahoo pentru vanzarea principalei divizii a companiei, printr-o operatiune care sa separe compania de participatiile detinute la Yahoo Japan si Alibaba Group Holding.

Presa a relatat in ultimele saptamani ca printre posibilii cumparatori se afla Time, Verizon Communications si mai multe alte companii.
Goldman nu a confirmat informatiile, dar a spus ca sunt analizate variantele care creeaza cea mai mare valoare pentru actionari.

Sursa foto: Zadorozhnyi Viktor / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea New Media »


Setari Cookie-uri