In perioada 8 18 decembrie va avea loc oferta publica initiala a societatii Alumil Rom Industry aceasta reprezentand a doua listare efectuata prin intermediul Bursei de Valori in anul 2006.

Raport de analiza - Alumil

Vor fi oferite spre vanzare un numar total de 6.25 milioane actiuni (20% din capitalul social post-oferta) la pretul de 4.6 RON , echivalentul sumei de 8.2 milioane euro (in cazul subscrierii integrale). Volumul valoric plaseaza Oferta Publica Initiala in Top 5 al celor mai mari listari pe piata romaneasca, oferta putand fi o tinta atat pentru investitorii de retail cat si pentru cei institutionali.

Fondurile astfel obtinute se vor indrepta catre un program investitional 2007 2009, concretizat in relocarea productiei la Filipesti intr-un centru logistic, cresterea capacitatii de productie cu 50% si extinderea retelei de distributie la nivel national

22935_1.pdfAlumil Rom a avut in 2005 o cifra de afaceri de 23 milioane de euro, detinand in Romania o cota de 36.6% pe piata profilelor din aluminiu. Alumil Rom este filiala a grupului grec Alumil Milonas care detine 69.88% din entitatea din Romania; grupul international are afaceri de 220 milioane de euro anual, iar operatiunile din Balcani contribuie cu circa 35% in total. Grupul are 25 de subsidiare dintre care 19 in Europa, Africa si Orientul Mijlociu

Elementele care pot atrage atentia investitorilor asupra acestei oferte sunt perspectivele de crestere a cifrei de afaceri pe termen mediu si lung, in corelatie cu cresterea pietei constructiilor spatii de birouri, ansambluri rezidentiale si indicatori economico-financiari atractivi. Productia cantitativa a Alumil este preconizata sa creasca in ritmuri de 5 10% in urmatorii 4 ani.

Grupul Alumil Milonas este cotat dupa marime intre primele grupuri private la nivel european, dezvoltand capacitati de productie si retele de distributie pentru produse adresabile uzului arhitectural si industrial, constructiei de nave, transportului, etc.

Accesati si
raportul de analiza realizat de catre Vanguard pentru a afla mai multe detalii in legatura cu listarea Alumil.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Oportunități »


Setari Cookie-uri