Electrocarbon Slatina (ELNG) vrea sa imprumute pana la 6 milioane de euro pentru a finanta lucrarile de constructie a unei hidrocentrale pe raul Doftana (judetul Prahova), se arata intr-un comunicat al companiei transmis joi Bursei de Valori Bucuresti (BVB).
Conducerea companiei va cere la 18 aprilie aprobarea AGA pentru contractarea creditului, precum si pentru semnarea unui contract cu Administratia Fondului de Mediu in vederea obtinerii unor fonduri nerambursabile in valoare de 19,2 milioane de lei (4,6 milioane de euro) necesare constructiei hidrocentralei.

Totodata, compania propune actionarilor extinderea pana la 30 iunie 2012 a doua credite de tip overdraft in valoare de 2,8 milioane de euro, respectiv trei milioane de dolari.

Electrocarbon are ca obiect de activitate productia de electrozi industriali si este controlata de Laurentiu Vasile Dascalu, care prin firma Vivaio Campina detine 50,8% din actiuni.

Firmele Metaleuroest din Campina si Ekomin Titu au 21,3%, respectiv 20,5% din titlurile Electrocarbon.

Cele mai recente tranzactii cu actiunile companiei au fost derulate la BVB luni, la pretul de 2,9 de lei pe unitate, in scadere cu 3,01%, cotatie la care capitalizarea Electrocarbon este de 52 milioane de lei.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri