Promovarea bursei romanesti la Londra, in road-show-ul organizat de Bursa de Valori Bucuresti, a atras atentia investitorilor de calibru din Europa. Axa Investment Managers, una din cele mai mari companii de asset management din lume, si-a manifestat interesul pentru emitentii de la BVB.
Irina Topa Serry (foto), manager de portofoliu la Axa Investment Managers, a declarat pentru wall-street.ro ca prin participarea la intalnirile din cadrul road-show-ului de la Londra a discutat cu mai multe companii romanesti, printre care si Bursa de Valori Bucuresti.

„Ne indreptam atentia spre Romania, vrem sa descoperim oportunitatile de investitie. Cred ca piata financiara romaneasca are un potential crescut, datorita schimbarii de ritm economic ce se intrevede. De asemenea, un alt factor important si care atrage atentia companiilor mari este stabilitatea monedei nationale si chiar aprecierea de la inceputul anului”, a declarat Irina Topa Serry.

Ea remarca profesionalismul Bancii Nationale a Romaniei si felul in care moneda nationala a fost tinuta sub control.

Axa Investment Managers nu a avut investitii pana acum pe piata de capital romaneasca. Compania din Franta investeste in special in Rusia si Turcia, dar si in Europa Centrala.

„Romania poate fi un element de diversitate in portofoliul creat pe axa Cehia – Polonia – Ungaria”, a mai spus reprezentantul Axa.

Dintre companiile romanesti, Axa a purtat discutii cu Bursa de Valori Bucuresti, BRD, Petrom si Fondul Proprietatea.

„Bursa este un emitent interesant, prin prisma potentialului evident de crestere, pe fondul aprecierii tradingului in Romania, in contextul reluarii cresterii economice”, a declarat Irina Topa Serry.

Irina Topa Serry spune ca planul BVB de a ajunge a doua bursa din regiune ca marime, dupa Polonia, este unul ambitios, dar deloc nerealist.
„Daca managementul unei companii nu este ambitios si nu foloseste toate mijloacele pe care le are pentru a isi atinge obiectivele, atunci noi nu suntem interesati de acel business. BVB are la indemana posibilitatea de a deveni a doua bursa din regiune, piata este in stadiu incipient si potentialul este foarte mare. Este totusi pacat ca s-au pierdut atatia ani, insa niciodata nu este prea tarziu”, a declarat Topa Serry.

In opinia sa, evenimentul organizat zilele acestea la Londra este un pas important, atrage atentia asupra Romaniei si poate schimba perceptia investitorilor.

„Daca Turcia si Rusia sunt prezente peste tot, tarile de frontiera lipsesc de la astfel de conferinte. De asemenea, apreciem prezenta top managementului de la toate companiile. Este foarte important pentru un investitor mare sa ia contact cu cei din conducerea companiilor, sa se asigure de profesionalismul si competenta celor care sunt la butoane. Iti da un sentiment de siguranta si de gestionare eficienta a situatiei”, a mai spus romanca ce reprezinta Axa Investment Managers.

AXA Investment Managers (AXA IM) este una din cele mai mari companii de asset management din lume, parte a entitatii Axa Group, unul din liderii mondiali in protectie financiara.

„Misiunea noastra este sa ne sustinem clientii in indeplinirea proiectelor propuse, prin suportul oferit in definirea planurilor de investitii si administrarea activelor. Pcriza recenta ne-a demonstrat avantajele apropierii de clienti, pentru ca ne ajuta sa le oferim o perspectiva globala asupra numeroaselor clase de active existente si sa ii ajutam sa isi administreze activ si eficient portofoliile”, explica Dominique Carrel-Billiard, CEO al AXA Investment Managers (AXA IM), in prezentarea companiei de pe reteaua de socializare Linkedin.

Evenimentul de promovare a bursei romanesti la Londra, organizat de Bursa de Valori Bucuresti si Franklin Templeton, continua astazi cu intalniri bilaterale intre companii si investitorii straini. [Cum a decurs prima zi din road-show-ul BVB la Londra

"Romania poate fi un element de diversitate in portofoliul creat pe axa Cehia – Polonia – Ungaria”, a mai spus reprezentantul Axa.

Pe parcursul zilei de astazi, reprezentantii Bursei de Valori Bucuresti se vor intalni cu oficiali ai Firebird, Axa France, KD Slovenia, Citi si London Stock Exchange.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri