Casa de moda Prada se va lista pe Bursa din Hong Kong in aceasta vara, IPO-ul evaluat la 2,6 miliarde dolari urmand sa ii propulseze pe sotii Patrizio Bertelli si Miuccia Prada in topul celor mai bogati europeni.
Miuccia Prada este nepoata fondatorilor Prada, ea aflandu-se la conducerea companiei impreuna cu sotul Patrizio Bertelli, scrie Bloomberg. Cei doi controleaza 95% din actiuni. Producatorul de bunuri de lux a anuntat ca pretul de IPO al unui titlu va fi cuprins intre 4,68 dolari si 6,16 dolari.

Pachetul detinut de catre Prada si Bertelli ar putea astfel sa ajunga la o valoare de 8,8 miliarde dolari, averea acestora urmand sa se apropie de cele mai mari din Europa.

Intr-un clasament realizat de Forbes, cel mai bogat european in 2011 este Bernard Arnault, seful Louis Vuitton, un alt producator de produse de lux. Arnault are o avere estimata la 41 miliarde dolari. Topul este dominat de afaceristi rusi, locul zece fiind ocupat de Alisher Usmanov, cu 17,7 miliarde dolari.

Declinul din ultima perioada al pietelor de actiuni ameninta insa un eventual succes al ofertei Prada. „Este normal sa aiba ceva probleme. Nu este ceva specific doar companiilor de lux, ci tuturor companiilor in general”, a declarat Peter Elston, strategist in cadrul Aberdeen Asset Management.

Aproximativ doua treimi din banii rezultati in urma IPO-ului vor fi folositi de Prada pentru deschiderea a noi magazine, se mentioneaza in prospect. Compania vrea sa infiinteze 240 de outlet-uri in urmatorii trei ani, a declarat Carlo Mazzi, presedintele adjunct al casei de moda din Milan.

Circa 19% din vanzarile Prada sunt realizate in China, comparativ cu un procent de 10% inregistrat acum trei ani. Grupul a facut in 2010 un profit de 358,2 milioane dolari, in vreme ce vanzarile au ajuns la 2,8 miliarde dolari.

Sursa imagine: Compania

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri