Brokerii si analistii de pe Bursa nu vad cu ochi buni deprecierea leului dar mai ales turbulentele privind extinderea crizei datoriilor suverane in Italia. Parerile acestora variaza insa atunci cand vine vorba despre durata tendintei de scadere conturata in ultimele zile.
Lipsa unei intelegeri la nivelul ministrilor de finante din zona euro, cu privire la rezolvarea problemei datoriilor, reprezinta principalul risc pentru pietele de capital in momentul de fata, considera specialistii. Chiar si asa insa, cei mai optimisti considera ca un acord este posibil pana la sfarsitul acestei saptamani, eveniment care ar intrerupe, cel putin pe termen scurt, seria de scaderi a burselor.

Cei mai pesimisti brokeri asimileaza situatia actuala perioadei de la sfarsitul anului 2008 si celei de la incepului lui 2009.

“Toata lumea este speriata in momentul de fata de povestea datoriilor, acest lucru fiind pe buzele tuturor. Eu cred ca am mai trecut o data prin faza asta, acum trei ani, cand incepand cu toamna 2008, la interval de cateva zile, aparea o stire proasta, pietele cadeau, apoi de doua-trei vesti usor bune, situatia se stabiliza, apoi iar aparea un eveniment negativ care tragea pietele in jos. Asa a fost si acum: lumea s-a bucurat putin ca Grecia a invins defaultul, apoi suntem loviti din nou de stirile despre Italia”, a declarat Laurentiu Floroiu, directorul de tranzactionare al EFG Eurobank Securities.

Cititi mai mult AICI.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri