Bursa a incheiat sedinta de vineri in scadere cu 0,77%, intr-o piata in care majoritatea actiunilor au fost tranzactionate pana aproape de final la preturi in imediata apropiere a cotatiilor de joi, iar rulajele au fost reduse in cele mai multe cazuri, informeaza Mediafax.
Piata a crescut cu peste 1% la deschidere, insa dupa prima ora cotatiile celor mai multe titluri au revenit la nivelurile de joi, unde au oscilat usor pana aproape de finalul sesiunii.

Astfel, indicele BET, al celor mai lichide zece actiuni, a incheiat sedinta in scadere cu 0,78%, iar titlurile companiilor din sectorul energetic au dus indicele BET-NG cu 1,6% sub nivelul de la sfarsitul sedintei precedente.

Pe de alta parte, indicele BET-FI, al actiunilor celor cinci SIF-uri si al titlurilor Fondului Proprietatea (FP), a crescut cu 0,57%.

Actiunile SIF Oltenia au fost singurele care au scazut de la acest segment al pietei, titlurile SIF Transilvania au stagnat, iar actiunile celorlalte trei SIF-uri au crescut usor. In precedentele doua sedinte actiunile SIF-urilor au crescut accelerat, sustinute de acordul pe care patru dintre societatile de investitii l-au semnat cu Erste pentru vanzarea titlurilor de la BCR.

"Dupa doua zile de cresteri sustinute pe SIF-uri, era de asteptat sa asistam la o disipare a euforiei pe fondul marcarilor de profit. Asftel, ramane de vazut daca se vor adanci corectiile sau se va incerca o consolidare la nivelurile actuale. Ma astept ca volatilitatea pe SIF-uri sa creasca in preajma anuntatelor adunari generale si dupa anuntarea deciziilor actionarilor cu privire la valorificarea detinerii la BCR", a declarat Liviu Avram, seful departamentului de vanzari la firmei de brokeraj NBG Securities Romania.

Indicele extins al Bursei, BET-XT, care sintetizeaza evolutia primelor 25 de actiuni in functie de lichiditate, inclusiv SIF-urile si FP, a scazut cu 0,52%.

Investitorii au tranzactionat in total actiuni de 21,2 milioane lei (4,9 milioane euro), valoare de doua ori mai redusa decat rulajul de joi, de 42,7 milioane lei (9,9 milioane euro).

"Turbulentele din zona euro au impins intr-un con de umbra interesul fata de piata locala, cu efecte negative la nivelul sentimentului investitorilor", a mai spus brokerul.

La finalul sedintei de la Bucuresti, bursele vest-europene avansau cu pana la 1,9%, iar majoritatea pietelor din Europa Centrala si de Est consemnau corectii cuprinse intre 0,7% si 2,4%.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri