Conpet (COTE) va avea un nou presedinte al CA, un director din Ministerul Economiei, Corneliu Condrea, fiind ales pentru aceasta functie in locul lui Dorin Tudora, care a decis sa ramana director general, in conditiile in care cele doua functii nu mai pot fi ocupate de aceeasi persoana, informeaza Mediafax.
Ministerul Economiei detine pachetul majoritar de actiuni al operatorului conductelor de transport al produselor petroliere.

Tudora va ramane membru CA, potrivit hotararilor AGA de joi.

In 26 iulie, ministrul Economiei, Ion Ariton, a emis un ordin prin care functiile de director general si presedinte al CA la companiile unde institutia pe care o conduce este actionar majoritar nu vor mai putea fi ocupate simultan de catre aceeasi persoana.

Tudora, fost director de sanatate si protectie a muncii in companie, a preluat conducerea Conpet in 2010, fiind numit prin ordin al ministrului Economiei.

Printre companiile subordonate Ministerului Economiei se numara Romgaz, Transgaz, Termoelectrica, Oltchim, complexele energetice de la Rovinari, Turceni si Craiova, Hidroelectrica, Oil Terminal, Petrotrans si Compania Nationala a Huilei.

Conpet administreaza o retea de 4.500 de kilometri de conducte si are ca obiect de activitate administrarea sistemului national de transport al produselor petroliere.

Actiunile Conpet s-au tranzactionat vineri la BVB la un pret de 31,9 lei/titlu, in scadere cu 3,33%. Capitalizarea companiei este de 276,1 milioane lei.

Ministerul Economiei detine 58,7% din capitalul companiei, Fondul Proprietatea are o participatie de 20,05%, restul actiunilor fiind controlate de alti actionari.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri