Firma Salink, actionar minoritar al Amonil Slobozia (AMO), propune AGA alegerea unui nou Consiliu de Administratie si actionarea in instanta a administratorilor combinatului chimic, pe care ii acuza de daune aduse societatii prin incheierea unui contract cu grupul InterAgro, detinut de Ioan Niculae, potrivit Mediafax.
Propunerile vor fi supuse aprobarii AGA programata pentru 18 octombrie, se arata intr-un raport al Amonil transmis luni Bursei de Valori Bucuresti (BVB).

Salink, care are o participatie de 13,54% din capitalul Amonil, acuza pe membrii Consiliului de Administratie ca au produs pagube combinatului, prin incheierea unui contract cu grupul InterAgro vizand achizitionarea a doua grupuri de productie a energiei in cogenerare.

La sfarsitul lunii august actionarii Amonil au aprobat schimbarea obiectului principal de activitate din producator de ingrasaminte in producator de energie electrica, dupa ce compania a pierdut inca din 2009 principalele active de productie in favoarea firmei Chemgas Holding Corporation.

Salink apreciaza ca Amonil a fost prejudiciat prin incheierea acestei conventii, se mai arata in raport.

Potrivit celor mai recente date disponibile, mai multi actionari cumuleaza 36,03% din capitalul Amonil, in timp ce firmele Zalois si Jovline, ambele inregistrate in insulele Belize, detin 32,19%, respectiv 18,22% din titluri.

Tot atunci actinarii au aprobat si incheierea unei conventii pentru constituirea unui drept de folosinta acordat de catre Chemgas Holding Corporation in favoarea Amonil pentru un teren din Slobozia cu scopul realizarii si punerii in functiune a unei statii de cogenerare.

Amonil este considerat ca facand parte din grupul Interagro.

In 2009, Amonil a pierdut principalele active, care au fost preluate de firma Chemgas Holding Corporation, in urma unei proceduri de executare silita.

Initial, Amonil avea datorii fata de Chemgas pe care nu a reusit sa le plateasca. Chemgas este controlata tot de o firma din Insulele Belize si apare in brosura de prezentare a grupului Interagro.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri