Cifra de afaceri a producatorului de aluminiu Alro Slatina (ALR) a crescut cu 30,7% in primele noua luni, la 1,7 miliarde lei (404 milioane euro), iar profitul a urcat cu 70,7%, la 222,4 milioane lei (52,8 milioane euro), scrie Mediafax.
Compania a consemnat in perioada similara a anului trecut o cifra de afaceri de 1,3 miliarde de lei si un profit net de 131,4 milioane lei.

In perioada analizata veniturile au crescut cu 24,5%, de la 1,63 miliarde lei la 2,03 miliarde lei, in timp ce cheltuielile au avansat cu 20,4%, de la 1,47 miliarde lei la 1,77 miliarde lei.

Alro precizeaza ca situatiile financiare sunt neauditate si sunt intocmite conform standardelor romanesti de contabilitate.

"Cresterea veniturilor a reflectat o majorare a productiei, in pincipal pentru produsele cu valoare adaugata mare, precum si de un pret mai bun al aluminiului. Cu toate acestea, in momentul de fata, cotatia aluminiului la Bursa Metaleleor de la Londra (LME) incepe sa scada. Monitorizam cu atentie evolutia pietei, pentru a putea implementa cele mai potrivite solutii si in perioada urmatoare", a declarat intr-un comunicat al companiei Marian Nastase, vicepresedinte al Consiliului de Administratie.

Pretul aluminiului la Bursa Metalelor de la Londra era la inceputul anului putin sub 2.500 dolari/tona, iar in luna mai acesta era cu 21% mai mare, de 2.800 dolari pe tona. Ulterior cotatia a scazut, iar la finalul lunii septembrie era de 2.200 de dolari/tona.

Compania a consemnat un profit operational de 332 milioane de lei, cu 46% mai mare comparativ cu 227,6 milioane de lei in perioada similara a anului 2010, compensand cresterea costurilor operationale, in special cele cu energia si apa, de la 343,9 milioane de lei la 484,9 milioane de lei.

Productia totala de aluminiu primar a fost de 199.285 de tone, in crestere cu 10,9% de la 179.575 de tone in perioada de referinta din 2010.
De asemenea, productia de aluminiu procesat a urcat cu 7.768 de tone, la 41.642 de tone.

Producatorul de aluminiu este detinut de grupul Vimetco, controlat de omul de afaceri rus Vitali Masitki.

Actiunile Alro se tranzactioneaza marti la Bursa de Valori Bucuresti la pretul de 3,5 lei, in crestere cu 0,57%. Compania are o capitalizare de 2,48 miliarde de .


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri