Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM) a demarat o investigatie la sediul firmei de brokeraj WBS Romania pentru a verifica modul de operare al societatii in relatia cu clientii, precum si integritatea conturilor acestora, dupa ce ieri au aparut informatii potrivit carora Cristian Sima ar fi fugit din tara cu banii clientilor WBS Holding.
„In acest context, autoritatea pietei de capital recomanda clientilor societatii de servicii de investitii financiare (S.S.I.F.) WBS Romania care se considera prejudiciati, sa depuna reclamatii la sediul C.N.V.M.”, se mentioneaza intr-un comunicat de presa al autoritatii de supraveghere a pietei de capital.

Potrivit unor informatii transmise wall-street.ro de clienti WBS Holding (firma prin care SSIF WBS facea tranzactiile internationale), brokerul Cristian Sima nu este de gasit de mai bine de 10 zile, iar tranzactiile pe pietele internationale au fost oprite. Pana miercuri Sima a ocupat si functiile de director si presedinte in cadrul Bursei din Sibiu (Sibex).

Joi, Politia Sibiu s-a autosesizat si a inceput o ancheta in cazul fostului presedinte Sibex.

Oficialii CNVM au tinut sa mentioneze ca WBS Holding nu este o entitate aflata sub autoritatea sa, nefiind autorizata sa desfasoare activitati pe piata de capital din Romania.

„CNVM va investiga eventualele legaturi existente intre WBS Holding si WBS Romania, in scopul protectiei investitorilor care desfasoara operatiuni pe piata de capital prin intermediul SSIF-ului aflat sub autoritatea sa”, au mai adaugat reprezentantii Comisiei.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri