Actiunile Facebook vor putea fi tranzactionate de investitori prin sistemul Bursei de Valori Bucuresti, dupa ce vor fi cotate pe ATS-ul operatorului, in saptamanile urmatoare, informeaza surse din piata.
Conform acelorasi surse, Depozitarul Central a inregistrat actiunile gigantului american in sistemul de compensare si decontare, pentru a putea fi tranzactionate pe sistemul alternativ de tranzactionare al BVB, impreuna cu celelalte titluri internationale.

Cererea de inregistrate a fost depusa, cel mai probabil, de brokerii de Tradeville, care au declarat public inca din vara ca vor cota titlurile Facebook la BVB. Oficialii Tradeville nu au facut ieri comentarii pe acest subiect.

Brokerii de la Tradeville spuneau, in august, ca vor sa mai aduca inca zece actiuni straine pe Bursa de la Bucuresti (BVB). Titlurile Facebook nu vor lipsi din urmatoarea transa, chiar daca, cel putin pana in prezent, evolutia din piata a retelei de socializare a dezamagit.

“Ne propunem sa marim ATS-ul si chiar avem in plan sa aducem inca cinci noi actiuni europene, speram, luna aceasta. Pana la sfarsitul anului, undeva in toamna, vrem sa aducem si alte cinci actiuni americane, iar Facebook este batuta in cuie”, declara Victor Stanila, PR manager Tradeville, in luna august.

Tot in august, firma de brokeraj a mai adus pe ATS si actiunile companiilor Siemens, Allianz, Deutsche Bank, BMW si OMV. Pe langa acestea, pe sistemul alternativ de tranzactionare al BVB sunt disponibile investitorilor romani titlurile a 10 companii americane aduse de catre Tradeville, printre actiunile respective regasindu-se Microsoft, Google, McDonald's, Apple, Intel si Coca-Cola. De asemenea, investitorii mai pot tranzactiona si actiuni emise de noua companii europene, printre care Adidas, Deutsche Telekom, E.On si Heineken.

Tradeville este market maker pentru actiunile celor 20 companii straine tranzactionate la sectiunea ATS International, astfel ca investitorii au contraparte, fie ca vor sa vanda sau sa cumpere titlurile respective.

Tranzactionarea pe ATS permite micilor investitori sa cumpere pachete mai mici actiuni, la costuri mai reduse decat daca ar vrea sa achizitioneze direct de pe o bursa externa, unde de regula pachetele de titluri sunt mai mari.

Tradeville a solicitat, in luna mai, Bursei sa prelungeasca programul de tranzactionare cu patru ore si 30 de minute, pana la ora 23:00, pentru actiunile companiilor americane aduse de firma pe sistemul alternativ.

In prezent, programul de tranzactionare pentru instrumentele structurate si actiunile listate pe sistemul ATS se incheie la ora 18:30, in timp ce transferurile pe celelalte segmente de piata de la BVB sunt oprite la ora 16:45.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri