Supranumit “Doctor Doom” din cauza previziunilor sale pesimiste, economistul Nouriel Roubini (foto) spune este mai degraba un “Doctor Realist”, atunci cand vorbeste despre perspectivele economice. Bloomberg l-a intrebat pe autoproclamatul “Doctor Realist” in ce ar investi 1 mil. de dolari.

Ca solutie de investitie, Nouriel Roubini a fost pus sa aleaga intre Bitcoin, actiuni sau un tablou al lui Picasso.

“Nu as investi in Bitcoin. Din punctul meu de vedere Bitcoin va face implozie cat de curand, este ca o schema ponzi. Este bine sa ai o investitie in arta, poti admira respectiva opera in propria casa. As prefera sa fac asta decat sa am niste actiuni intr-un sertar”, a declarat Nouriel Roubini.

In ceea ce priveste economia globala, analistul considera ca spiritul “de turma” incepe sa se simta din nou avand in vedere revenirea vizibila mai ales in SUA.

“Totusi, probleme din zona euro nu au fost rezolvate, in SUA inca exista un blocaj politic, ma tem de o aterizare fortata a Chinei si de asemenea exista riscuri geopolitice la nivel mondial, asa ca sunt inca multe lucruri care pot merge prost”, a spus Roubini.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri