Senatorul PNL Victor Ciorbea si fostul membru in CA al Omniasig Adina Edelmaier si-au depus candidaturile pentru un post in Consiliul ASF, audierile pentru acest post neexecutiv si pentru sefia institutiei urmand a avea loc luni, in Comisia de buget-finante din Senat.

La sefia ASF a fost propus fostul director general al ING Bank Romania Misu Negritoiu, scrie Mediafax.

Potrivit unor surse parlamentare, sase CV-uri au fost inregistrate, pana miercuri, la Comisia de buget-finante din Senat, pentru o functie neexecutiva in cadrul acestei institutii financiare.

Printre candidati se afla senatorul PNL Victor Ciorbea si un fost membru in Consiliul de Administratie al Omniasig, Adina Edelmaier.

Comisia de buget-finante urmeaza sa audieze, luni, atat candidatii pentru acest post din cadrul ASF, precum si pe Misu Negritoiu, propunerea pentru sefia Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF).

Postul este vacant dupa ce Marian Mirzac, membru neexecutiv in Consiliul ASF, a demisionat in luna februarie. Mirzac fost arestat in dosarul Carpatica Asig, fiind acuzat ca, in mod fraudulos, in perioada mai - decembrie 2013, a reusit sa tergiverseze si sa influenteze rezultatele unor controale dispuse de ASF fata de societatea de asigurari.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri