Deutsche Bank, cea mai mare banca din Germania, avea la sfarsitul anului trecut o expunere nominala pe instrumente financiare derivate in valoare de 54,6 trilioane euro, potrivit raportului financiar pe anul 2013 citat de zerohedge.com.

In 2013, Deutsche Bank a anuntat ca vrea sa stranga 2,8 mld. euro printr-o emisiune de 90 milioane actiuni noi ce urmau sa fie plasate privat, fapt care a ridicat semne de intrebare cu privire la cat de bine capitalizata este grupul financiar germana.

Cifrele din bilantul pe anul 2013 explica insa intr-o anumita masura de ce banca ar putea sa aiba nevoie de o infuzie de capital. Deutsche Bank avea la sfarsitul lui decembrie anul trecut o expunere nominala de 54,6 trilioane euro pe toate instrumentele financiare derivate, inclusiv cele din piata OTC (over-the counter), cu 5 trilioane mai mult chiar si decat gigantul american JPMorgan.

Cifra este ingrijoratoare mai ales daca este raportata la valoarea nominala a depozitelor Deutsche Bank – 522 mld. euro, de circa 100 de ori mai putin decat expunerea pe derivate. Nu in ultimul rand, merita mentionat si faptul ca expunerea pe derivate de 54, 6 trilioane euro a Deutsche Bank este de 20 de ori mai mare decat PIB-ul Germaniei (2,74 trilioane euro).

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri