Bittnet Systems (BNET), furnizor de servicii de training IT, a debutat miercuri in piata AeRO a Bursei de Valori Bucuresti (BVB) la un pret de 1,753 lei/actiune, compania fiind astfel evaluata la 7.89 mil. lei (1.78 mil. euro), cu 18% mai peste evaluarea care rezulta cu o luna in urma cand polonezii de la Carpathia Capital au intrat in actionariat.

Investitorii au tranzactionat miercuri 105.377 actiuni Bittney Systems, cu o valoare totala de 184.407 lei.

Compania este controlata de Cristian Logofatu, CFO si co-fondator, si de fratele acestuia - Mihai Logofatu, CEO si co-fondator. Cei doi frati au vandut recent 10% din societate fondului polonez de investitii Carpathia Capital, pentru suma de 150.000 de euro.

Bittnet este prima companie din IT care se listeaza pe AeRO si a doua astfel de societate care s-a listat vreodata pe o piata administrata de BVB. In 2005, retailerul IT Flamingo International s-a listat in piata principala a BVB, dar a intrat in faliment in 2009.

O companie se poate lista pe AeRO daca are o valoare estimata de minimum 250.000 de euro, pachetul de acțiuni scoase la vanzare este de cel puțin 10% sau compania are un numar minim de 30 acționari.

Raliul pe Banca Transilvania s-a oprit. BRD mai prinde o zi de cresteri puternice

Actiunile BRD - Groupe Societe Generale (BRD) au inchis miercuri in urcare cu 3,3%, dupa o sedinta in care cotatia bancii a avansat la maximul din ultimii de trei ani, in timp ce titlurile Banca Transilvania (TLV) au inregistrat un recul de 2,4% dupa cresterea de 15% din ultima saptamana, informeaza Mediafax.
Indicii BET Plus, de referinta, si BET, al celor mai lichide zece actiuni, au crescut cu 0,2%, mai lent decat marti, cand au avansat cu 1,1%. BET Plus cuprinde cele mai lichide 34 de actiuni din piata reglementata, cu exceptia SIF-urilor si a actiunilor companiilor straine. Tranzactiile cu actiuni au totalizat 63,54 milioane de lei (14,4 milioane de euro), maximul ultimelor patru saptamani. Un rulaj mai rididcat a fost inregistrat cel mai recent pe 19 martie, sedinta in care schimburile s-au ridicat la 78 de milioane de lei.

Cotatia BRD a inchis in crestere cu 3,3%, dar pe parcursul zilei s-a aflat in urcare cu pana la 4,7%, la 10,39 lei/unitate. Un pret mai ridicat decat maximul sedintei de miercuri a fost consemnat cel mai recent pe 11 mai 2012, cand actiunile au crescut pana la 10,43 lei/unitate. Investitorii au tranzactionat actiuni BRD de 8,85 milioane de lei, suma care include si o operatiune de 2,05 milioane de lei pe segmentul deal al pietei.

In timp ce titlurile BRD au continuat evolutia pozitiva, actiunile Banca Transilvania au consemnat o corectie de 2,4%, dupa ce la finele sedintei de marti inregistrau un avans saptamanal de 14,9%. Pe parcursul sedintei de marti cotatia Banca Transilvania a atins un nou maxim record, de 2,5 lei/unitate. Banca Transilvania a crescut sustinut dupa ce institutia de credit a prezentat marti saptamana trecuta detaliile financiare prin care a preluat integral actiunile Volksbank Romania de la grupul austriac Volksbank, bancile germane DZ Bank si WGZ Bank si BPCE din Franta.

In acelasi interval, actiunile BRD au evoluat de asemenea pozitiv, dar ritmul cresterii a fost mai lent. La finele sedintei de marti, BRD se afla in crestere cu 7% fata de marti saptamana trecuta. Actiunile Fondul Proprietatea au fost cele mai lichide in sedinta de miercuri, cu schimburi de 10,65 milioane de lei, urmate la mica distanta de Banca Transilvania, cu 10,6 milioane de lei.

Pe segmentul deal al bursei au mai avut loc tranzactii si cu actiuni electrica, de 1,8 milioane de lei, si Transelectrica (TEL), de 1,42 milioane de lei. In sectorul energetic, indicele BET NG a crescut cu 0,1%, in timp ce BET FI, compus din cele cinci SIF-uri si Fondul Proprietatea, a avansat cu 0,5%.

Indicii BET BK si BET XT au crescut cu 0,2%. BET XT reflecta evolutia primelor 25 de companii romanesti in functie de lichiditate, inclusiv SIF-urile si Fondul Proprietatea. Indicele BET BK cuprinde cele mai lichide 25 de actiuni, printre care titlurile bancii austriece Erste (EBS), SIF-urile si Fondul Proprietatea.

In Europa de Vest, principalele actiuni se aflau in crestere pe finalul sedintei, dupa ce presedintele Bancii Centrale Europene, Mario Draghi, a asigurat pietele financiare ca BCE va continua programul de cumparare de obligatiuni pana va obtine o accelerare semnificativa a inflatiei. Pe marile burse europene, indicele FTSE 100 (Londra) a crescut cu 0,4%, CAC 40 (Paris) a avansat cu 0,9%, iar DAX (Frankfurt) cu 0,5%. In Europa Centrala, bursa de la Praga a scazut cu 0,2%, in timp ce pietele de capital de la Budapesta si Varsovia au crescut, cu 0,5%, respectiv 1,7%.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri