Actiunile internationale reveneau puternic in dimineata zilei de miercuri, dupa ce, cu o seara in urma, si bursele americane urcasera spectaculos. Japonia era lider la cresteri, inregistrand cea mai buna zi din ultimii patru ani.

In Japonia, indicele Nikkei 225 crestea cu 7,7% inainte de inchidere, in piata speculandu-se ca vanzarile din ultimele luni au fost exagerate, impingand titlurile nipone la cele mai reduse evaluari din ultimele 11 luni. Bursa din Tokyo a scazut puternic in ultima luna, pe continentul asiatic doar pietele din China inregistrand pierderi mai mari.

Bursa Indice Evolutie (%)

Cum evolueaza principalele piete

Bucuresti BET 1,6
Bucuresti BET-FI 1,4
New York S&P 500 2,4
Frankfurt DAX 2,2
Londra FTSE 100 1,1
Shanghai Shanghai Composite 2,2
Tokyo Nikkei 225 7,7

Ministerul Finantelor din China a contribuit la optimismul investitorilor, anuntand ca va accelera reformele in sistemul de taxe, va mari cheltuielile in infrastructura si va incuraja parteneriatele public-private pentru sustinerea cresterii economice. Ca urmare, Bursa din Shanghai a urcat miercuri cu 2,2%.

Piata romaneasca a deschis luni de asemenea in crestere, cu un plus de 1,4% pe indicele BET si de 1% pe BET-FI. Fondul Proprietatea avea una dintre cele mai bune evolutii, inregistrand o crestere de 2,6% pe fondul celui mai mare rulaj din piata. Fondul incepe miercuri al saselea program de rascumparari.

In Europa, indicele german DAX era in urcare cu 2,2% la deschidere.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri