Actiunile Astra (ASTRA), suspendate inca din februarie 2014, vor fi delistate luni de pe Bursa de Valori Bucuresti (BVB), in urma deciziei instantei de a admite cererea Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF) de deschidere a procedurii falimentului in cazul asiguratorului.

"Se retrag de la tranzactionarea pe sistemul alternativ de tranzactionare administrat de BVB (AeRO, n.r.) actiunile emise de societatea Asigurare - Reasigurare Astra incepand cu data de 21 decembrie", se arata intr-un anunt al ASF, potrivit Mediafax.

Delistarea companiei vine la nici doua luni dupa ce Astra a fost mutata de pe piata Rasdaq pe AeRO, din cauza inchiderii Rasdaq. Titlurile Astra nu au mai fost tranzactionate la bursa din februarie anul trecut, in contextul intrarii companiei in insolventa. AeRO si Rasdaq sunt ambele administrate de Bursa de Valori Bucuresti.

Tribunalul Bucuresti a aprobat la inceputul lunii decembrie falimentul companiei de asigurare. Totodata, instanta a numit ca lichidator judiciar provizoriu firma KPMG Restructuring SPRL, care va fi platita cu 10.000 lei pe luna de catre Astra.

KPMG Restructuring a anuntat, miercuri, ca va elabora in perioada imediat urmatoare o strategie de lichidare eficienta a patrimoniului, prin transfer de business al portofoliilor de asigurare si vanzarea individuala a celorlalte active.

Astra s-a aflat in proces de redresare financiara din februarie 2014, avand ca administrator special KPMG Advisory. La momentul anuntului ASF ca va cere falimentul Astra, la finele lunii august, compania avea 1,8 milioane de asigurati, cu 2,5 milioane de polite valabile.
ASF a cerut falimentul Astra la o zi dupa ce compania si actionarii sai, The Nova Group Investments Romania si Epsilon Estate Provider, au deschis o actiune proprie la Curtea de Apel Bucuresti cerand anularea deciziei ASF prin care autoritatea a hotarat inchiderea procedurii de redresare financiara prin administrare speciala, stabilirea starii de insolventa, declansarea procedurii de faliment si retragerea autorizatiei de functionare a Astra. Instanta a respins la mijlocul lunii octombrie acest caz, insa solutia nu este definitiva.

The Nova Group Investments Romania detine o participatie de 72,71% la Astra, iar Epsilon Estate Provider 26,27%. Cele doua companii sunt controlate de omul de afaceri Dan Adamescu.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri