Pietele financiare traverseaza o serie de turbulente, in conditiile in care candidatul republican Donald Trump la presedintia Statelor Unite este tot mai aproape sa castige alegerile in fata lui Hillary Clinton, in pofida tuturor asteptarilor vehiculate in presa si in sondajele de opinie. Si peso-ul mexican s-a depreciat cu pana la 10% la o cotatie de 20 de pesos per dolar american. Cu numai o zi inainte peso-ul se intarise cu 1,3% fata de dolar.

Evolutia perechii valutare peso / dolar a fost poate cea mai urmarita de investitori in preajma alegerilor din Statele Uninte. Un peso mai slab insemna sanse mai ridicate pentru Donald Trump sa castige alegerile, avand in vedere observatiile sale din trecut, vazute drept radicale, cu privire la inasprirea relatiilor comerciale cu Mexic si imigratia ilegala din tara vecina.

De asemenea, indicele Dow Futures a coborat cu peste 650 de puncte...

Acelasi trend urmeaza si S&P 500...

In acelasi timp, aurul a crescut cu 45 de dolari la 1.320 de dolari pe uncie, desi incepuse ziua e tranzactionare cu o scadere de 6 dolari.

Si pietele financiare din Asia au coborat in ultimele ore:

  • Australia: ASX 200 5079, -178.70, -3.4%
  • Japonia: Nikkei 225 16788, -382.48, -2.2%
  • China: Shanghai Composite 3106, -41.66, -1.3%
  • Hong Kong: Hang Seng 22069, -846, -3.7%

Sursa foto: Who is Danny / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri