Mesaje precum "nu ne vindem tara" si "nu vrem sa listam companiile de stat" sunt o aberatie si sunt folosite ca scuza pentru a putea angaja neamurile la firmele de stat si de a nu avea un management eficient, a declarat sambata presedintele consiliului de administratie al MedLife, Mihai Marcu, la Forumul Investitorilor Individuali, organizat de Bursa de valori Bucuresti (BVB).

MedLife s-a listat in decembrie la Bursa de Valori Bucuresti, prin vanzarea a 8,84 milioane de titluri, si a strans din piata 230 milioane lei (50,9 milioane euro) de la investitorii privati, miscare care a reprezentat cel mai mare IPO a unei companii private la bursa bucuresteana.

Pachetul majoritat al companiei MedLife este detinut in continuare de familia Marcu.

"Aceasta aberatie, de genul 'nu ne vindem tara' si 'nu vrem sa listam companiile mari de stat', este doar o scuza de a putea angaja neamurile, de a nu avea guvernanta si de a nu face rost de fonduri", a afirmat Mihai Marcu, scrie news.ro.

Omul de afaceri considera ca statul poate sa ramana actionar majoritar in urma listarilor, dar trebuie sa lase companiile sa fie conduse eficient.

"Hidroelectrica, Tarom, Aeroportul (Compania Nationala Aeroporturi Bucuresti, n.r.), si lista este lunga, au nevoie de acest lucru", a completat Marcu.

Presedintele MedLife incurajeaza investitorii sa-si indrepte atentia catre Romania, considerand ca tara este stabila si predictibila.

"Romania este o tara predictibila din punctul de vedere al riscului. Romania este numita o zona stabila", a afirmat Marcu.

Omul de afaceri considera ca Romania este o insula de stabilitate si de cresteree conomica.

"Uitati-va la cresteri! Romania creste cu 3-4 la suta pe an. Romania se afla intr-o situatie exceptionala, cu deficite sub multe tari din Europa, spre exemplu Franta", a spus Marcu.

"Traim intr-o insula care arata bine", a adaugat presedintele MedLife.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri