Componenta indicelui BET, care cuprinde cele mai lichide zece actiuni listate la Bursa de Valori Bucuresti (BVB), va fi modificata, la 27 august, cand vor fi eliminate titlurile companiilor Oltchim si Azomures, care vor fi inlocuite cu actiunile SSIF Broker si Biofarm
Ponderea fiecarui simbol bursier in componenta indicelui BET, valorile factorilor de „free float” si valorile factorilor de reprezentare vor fi calculate de catre BVB pe baza preturilor de inchidere stabilite in sedinta de tranzactionare de miercuri, 22 august 2007, si vor fi comunicate publicului in aceeasi zi.

Indicele BET (Bucharest Exchange Trading Index) a fost lansat la data de 19 Septembrie 1997 cu o valoare de start de 1.000 de puncte, fiind primul indice bursier dezvoltat de BVB. BET isi propune sa ofere investitorilor si publicului o imagine sintetica asupra evolutiilor cotatiilor celor mai lichide 10 actiuni admise la tranzactionare pe piata reglementata administrata de catre BVB (cu exceptia titlurilor SIF). BET este un indice de preturi ponderat cu capitalizarea „free float-ului” companiilor care fac parte din componenta sa. Ponderea maxima pe care un simbol bursier o poate detine in indicele BET este de 20%.

Indicele BET-C (Bucharest Exchange Trading Composite Index) a fost lansat la data de 16 Aprilie 1998, avand valoarea de start de 1.000 puncte. Scopul indicelui compozit BET-C este sa ofere o imagine de ansamblu asupra evolutiilor cotatiilor tuturor actiunilor admise la tranzactionare pe piata reglementata administrata de catre BVB (cu exceptia titlurilor SIF). BET-C este un indice de preturi ponderat cu capitalizarea totala a companiilor care fac parte din componenta sa, iar ponderea maxima pe care un simbol bursier o poate detine in indicele BET-C este de 20%.

Indicele BET-FI (Bucharest Exchange Trading Investment Funds Index) a fost lansat la data de 31 Octombrie 2000 cu o valoare de start de 1.000 de puncte, fiind primul indice bursier sectorial dezvoltat de BVB. BET-FI isi propune sa ofere investitorilor si publicului o imagine sintetica asupra evolutiilor cotatiilor actiunilor emise de societatile de investitii financiare admise la tranzactionare pe piata reglementata administrata de catre BVB. BET-FI este un indice de preturi ponderat cu capitalizarea „free float-ului” companiilor care fac parte din componenta sa. Ponderea maxima pe care o poate detine un singur simbol bursier in indicele BET este de 30%.

Nr. crt.

Simbol bursier Denumire companie
1 TLV BANCA TRANSILVANIA S.A.
2 BRD BRD - GROUPE SOCIETE GENERALE S.A.
3 SNP PETROM S.A.
4 RRC ROMPETROL RAFINARE S.A.
5 TEL C.N.T.E.E. TRANSELECTRICA
6 BRK S.S.I.F. BROKER S.A.
7 IMP IMPACT DEVELOPER & CONTRACTOR S.A.
8 BIO BIOFARM S.A.
9 ATB ANTIBIOTICE S.A.
10 TBM TURBOMECANICA S.A.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri