Bursa de Valori Bucuresti (BVB) extinde de la 13 la 15 numarul de companii care vor face parte din indicii BET si BET-TR. Comisia Indicilor a aprobat, in sedinta din 3 septembrie, includerea companiilor Sphera Franchise Group (SFG) si Purcari Wineries (WINE) in indicele principal al pietei, BET, si BET-TR, indicele care include si dividendele acordate de companiile din BET.

Este pentru prima data in istoria pietei locale de capital cand acesti indici vor include 15 societati. Modificarile vor fi aplicate incepand cu data de 24 septembrie.

„Investitorii au fost pregatiti pentru o astfel de masura inca de luna trecuta, cand am anuntat ca indicii BET si BET-TR vor putea include un numar mult mai mare de companii. Odata cu extinderea la 15 companii, investitorii au parte de o diversificare imbunatatita in ceea ce priveste companiile incluse in acesti indici, care ofera astfel un nivel diminuat al riscului sectorial incorporat in cei doi indici”, a spus, intr-un comunicat de presa, Adrian Tanase, CEO al Bursei de Valori Bucuresti.

Actiunile Sphera Franchise Group, unul dintre cei mai importanti operatori din domeniul foodservice din Romania, au intrat la tranzactionare la BVB pe 9 noiembrie 2017, cu simbolul bursier SFG. Compania care administreaza restaurante sub brandurile KFC, Pizza Hut si Taco Bell a devenit astfel primul operator din domeniul foodservice listat la BVB.

Actiunile Purcari Wineries, producator de vin de top din Europa Centrala si de Est, au inceput tranzactionarea pe piata principala a BVB, sub simbolul WINE, pe 15 februarie 2018. Purcari este prima companie din Republica Moldova care s-a listat la BVB. Grupul Purcari este unul din cele mai mari grupuri vinicole regionale, cu 1.060 de hectare de vita de vie in gestiune si cu o retea de exporturi care acopera peste 30 de tari.

Citeste si:
Se vede apropierea crizei si in cifrele companiilor? -12% profit in T1
Marile companii listate incep...

Ponderile simbolurilor din componenta indicilor BET si BET-TR vor fi determinate pe baza numarului de actiuni si a preturilor de inchidere inregistrate la finalul sedintei de tranzactionare din data de 14 septembrie 2018. Noile structuri ale indicilor BVB vor fi anuntate la finalul zilei de 14 septembrie 2018 si vor intra in vigoare incepand cu sedinta de tranzactionare din data de 24 septembrie 2018.

Sursa foto: Shutterstpock

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Piete de capital »Citeste si
Ce salarii platesc Petrom, BRD si celalalte mari companii de pe bursa