Investitorii pe bursa instrumentelor derivate de la Sibiu au plasat, in septembrie, circa 423 milioane lei in peste 125.300 de contracte, cele mai cautate fiind instrumentele financiare construite pe activul suport al actiunilor financiare, considera analistii pietei de la Sibiu.

In primele trei trimestre ale acestui an, la Bursa Monetar Financiara si de Marfuri Sibiu (BMFMS) s-au incheiat 2,9 milioane de contracte in valoare de 9,6 miliarde lei, sustine Decebal Toderita, purtatorul de cuvant al Bursei din Sibiu, citat de NewsIn.

Pentru decembrie, dervativa construita pe activul suport al actiunilor SIF5 Oltenia (DESIF 5) a fost cotata la 4,3711 lei/actiune, in crestere cu peste 9 bani, iar pentru martie 2008, la 4,56 lei/titlu. Pentru scadenta din iunie 2008, DESIF 5 a fost cotata la 4,73 lei pe actiune, in vreme ce pentru septembrie 2008, ultima cotatie a fost de 4,24 lei pe titlu.

DESIF 2, derivativa construita pe activul suport al actiunilor SIF 2 Moldova, a fost cotata pentru decembrie la 3,57 lei/titlu, in urma unei cresteri cu aproape 11 bani, iar pentru martie 2008 la 3,7188 lei pe actiune.
Derivativele pe aur fost cotate la 731,5 dolari/uncie pentru scadenta din decembrie si la 737,7 dolari/uncie pentru scadenta din martie 2008.

Incepand cu 1 octombrie, Bursa Monetar Financiara si de Marfuri din Sibiu lanseaza inca opt instrumente derivate construite pe activul suport al actiunilor Transelectrica Bucuresti (DETEL), Oil Terminal Constanta (DEOIL), Condmag Brasov (DECOMI), Dafora Medias (DEDAFR), Armax Gaz Medias (DEARM), Iproeb Bistrita (DEIPRU), Albalact laba Iulia (DEALBZ) si Imostrust Arad (DEARCV).
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri