Conducerea unicului producator de contoare de apa din Romania, Contor Group Arad, a anuntat, luni, ca aceasta compania urmeaza sa listeze la Bursa un pachet de pana la 20 la suta din actiuni, prin intermediul unei oferte publice initiale care va avea loc in luna decembrie.
Potrivit celor afirmate de Teodor Caracioni, presedintele Contor Group Arad, compania a realizat anul trecut o cifra de afaceri de 14 milioane de euro, conducerea societatii estimand o dublare a capacitatii de productie si a cifrei de afaceri pana in 2010. „Este o perioada de acumulari in care compania a lansat in productie cateva sute de mii de contoare care vor fi livrate la inceputul lui 2008 spre Germania, Franta si fostele state ale Uniunii Sovietice“, a declarat Caracioni, potrivit NewsIn.

Proiectele de investitii ale companiei din Arad se ridica la peste 5 milioane euro, in ultimii trei ani, din care aproximativ 2 milioane euro in cercetare-dezvoltare produse si piete noi. Contor Group a inceput in 2007 extinderea portofoliului de desfacere spre Rusia, Ucraina, Orientul Mijlociu si Africa.

„Circa 3 milioane euro reprezinta investitii in mecanizari-automatizari destinate maririi capacitatilor de productie, la un nivel tehnologic comparabil celor mai bune practici din industria de automobile. Aceste investitii ne permit sa ne consolidam portofoliul de clienti si sa ne intarim pozitia castigata alaturi de cei 5 - 6 competitori majori, activi pe piata europeana a aparatelor de masurare, a mai spus presedintele companiei aradene. Teodor Caracioni a mai afirmat ca printre cele mai recente reusite ale echipei comerciale sunt castigarea a doua licitatii internationale, totalizand un numar de peste 20.000 contoare. „In plus, exista premisele unor livrari importante in tarile fostului bloc sovietic“, a spus presedintele Contor Group Arad.

Actionarii companiei au hotarat in luna august majorarea capitalului social cu aproximativ 10.000.000 lei din fonduri proprii. La data de 5 octombrie 2007, Middle Europe Investments (MEI) din Olanda a subscris pentru 6,25 la suta din actiunile Contor Group si a majorat capitalul social sub forma unui plasament privat.

Contor Group a fost infiintat la inceputul anilor ’90. Unul dintre momentele importante pentru companie a fost deschiderea la Arad, in anul 2000 a unui centru de productie, cercetare si logistica pentru contoare de apa dupa o investitie de peste 10 milioane euro, pe o suprafata totala de 25.500 metri patrati.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri