Consiliul Concurentei a sanctionat compania SC Dafora SA, cu o amenda in valoare de 151.557 lei, pentru ca nu a notificat concetrarea economica realizata prin dobandirea controlului asupra S.C. Condmag SA,
Potrivit informatiilor Consiliului Concurentei, operatiunea de concentrare economica a fost realizata in data de 9 mai 2007. Conform Regulamentul privind autorizarea concentrarilor economice, partile implicate au obligatia sa inainteze autoritatii de concurenta notificarea operatiunii, in termen de 30 zile, de la data semnarii actului juridic prin care se realizeaza o concentrare economica.

"Sanctiunea aplicata in acest caz are un caracter procedural, omisiunea unei notificari nefiind o practica anticoncurentiala", se mentioneaza in comunicatul Concurentei

Conform prevederilor Legii concurentei din 1996, republicata, sunt supuse controlului si trebuie notificate Consiliului Concurentei, operatiunile de concentrare economica mai mari decat pragurile valorice prevazute de lege. Acestea sunt indeplinite daca cifra de afaceri cumulata a agentilor economici implicati intr-o operatiune de concentrare economica este mai mare decat echivalentul in lei a 10 milioane de euro si exista cel putin doi agenti economici implicati in operatiune care sa realizeaze pe teritoriul Romaniei, fiecare in parte, o cifra de afaceri care depaseste echivalentul in lei a 4 milioane de euro.

In situatia in care pragurile atinse de o operatiune de concentrare economica ii dau acesteia o dimensiune comunitara, aceasta trebuie notificata Comisiei Europene, se mai precizeaza in comunicat.

Compania de foraj petrolier si constructii Dafora SA Medias a afisat in primele noua luni din 2007, o cifra de afaceri de 178,5 milioane lei (53,2 milioane euro), cu 88% mai mari fata de intervalul echivalent al anului trecut, cand acestea au fost de 95 milioane lei. Societatea a avut in primele noua luni din 2006 un profit net de 3,3 milioane lei, avand un capital social de 97,35 milioane lei (28,2 milioane euro), divizat in 973,57 milioane actiuni cu o valoare nominala de 0,10 lei. Titlurile Dafora Medias se tranzactioneaza la categoria de baza a pietei Rasdaq, sub simbolul DAFR.

Societatea Condmag este specializata in constructia de conducte magistrale de gaze, petrol, titei, apa si are un capital social de 17,29 milioane lei, divizat in 173 milioane de actiuni, cu o valoare nominala de 0,10 lei. In structura actionariatului Condmag, Dafora Medias are o detinere de 43,65%, OGGBA Van Herk BV detine 10,61%, Julius Baer International Equity Fund are 9,62%, iar fondul olandez de investitii MEI Roemenie & Bulgarije Fonds NV detine 5,06% din capital.

Pentru primele noua luni din 2007, Condmag a obtinut un profit net de 4,62 milioane lei (1,375 milioane euro), de trei ori mai mare decat cel din intervalul echivalent al anului trecut, de 1,56 milioane lei. Afacerile companiei au urcat cu 41,72% in perioada ianuarie-septembrie a acestui an, pana la 114,5 milioane lei (34,12 milioane euro), fata de acelasi interval din 2006, cand cifra de afaceri a fost de 80,8 milioane lei. Pentru acest an, Condmag mizeaza pe un profit net de 8,3 milioane euro, de 2,45 ori mai mare decat anul trecut, si pe venituri totale de 140,4 milioane lei, in crestere cu 26% fata de veniturile din 2006. Actionarii companiei au aprobat pentru 2007 investitii de 7,56 milioane euro.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri