Investitorii pe bursa instrumentelor derivate de la Sibiu (BMFMS) au plasat in intervalul 3-7 decembrie 247,1 milioane lei (70,6 milioane euro), in aproximativ 67.600 de contracte la termen, cele mai cautate fiind derivativele pe SIF Moldova (DESIF 2) si pe SIF Oltenia (DESIF5).
In topul de lichiditate al saptamanii s-au impus DESIF 2 cu 37.820 contracte, urmate de DESIF 5 cu 27.236 contracte.

Finalul primei saptamani de tranzactionare din decembrie a gasit investitorii futures la fel de prezenti in piata, astfel ca lichiditatea s-a mentinut la un nivel foarte bun. Pe fondul cresterii preturilor au fost incheiate peste 13.000 contracte futures si options din 1.752 tranzactii, iar valoarea rulajului s-a ridicat la 46,65 milioane de lei.

Despre sedinta de vineri 7 decembrie, Mirabela Coos a declarat „lichiditatea din ultima zi a saptamanii s-a mentinut destul de ridicata, la fel si cotatiile derivatelor financiare, preturile inregistrand a treia sedinta consecutiva de aprecieri”.

In cea ce priveste numarul pozitiilor deschise, acesta a crescut pana la totalul de 68.340. Deschideri de pozitii au fost consemnate, atat raportat la scadenta scurta care inca atrage speculatorii, cat si pe scadenta martie 2008 "semn ca in mod firesc, investitorii se reapropie de momentul efectuarii operatiunii de roll-over la scadenta urmatoare", dupa cum afirma Coos.

DESIF 2 si-au onorat blazonul si au fost din nou cele mai "cerute" produse, situatie reflectata de cele 6.856 contracte realizate vineri. Pentru scadenta din luna in curs, DESIF 2 s-au apreciat cu 7,38 bani si au ajuns la 3,4838 lei/actiune. Pe ansamblul saptamanii, DESIF 2 au ocupat locul intai cu 37.820 contracte.

Investitorii activi in piata DESIF 5 au incheiat vineri mai mult de 5.700 contracte, suma care a dus totalul pentru intervalul 3-7 decembrie la 27.236 contracte.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri