Fondul inchis de investitii STK Emergent administrat de STK Financial SAI Cluj-Napoca va fi listat la Bursa de Valori Bucuresti prin intermediul unei oferte publice initiale (IPO) in valoare de 49,9 milioane lei. Perioada de derulare a ofertei va fi 19 februarie - 10 martie 2008.
La finalul anului 2007 STK Emergent avea active administrate de 121,5 milioane de lei si aproximativ 300 de investitori. De la infiintare (2006) si pana la sfarsitul anului trecut, performanta STK Emergent s-a ridicat la 82%, in timp ce indicele BET a crescut cu 31,5%, BET-FI s-a apreciat cu 69,5%, iar BET-C a urcat cu 47%.

Strategia investitionala a fondului este de a aloca 60% din capital catre investitiile in actiuni si 40% spre piata imobiliara. Investitiile in actiuni sunt administrate activ si presupun ajustarea periodica a portofoliului cu respectarea celor doua strategii investitionale de baza : investitiile in actiuni subevaluate si investitiile in firme al caror profit accelereaza.

Plasamentele cu profil imobiliar se realizeaza prin intermediul vehicolului investitional STK Properties. Rentabilitatea investitiilor imobiliare este estimata la cel putin 30% pe an, iar STK Properties foloseste creditele bancare ca mecanism suplimentar de crestere a profitului.

"Prin STK Emergent venim catre investitorii de la Bursa cu o idee originala: o combinatie intre un fond cu plasamente in actiuni si unul cu plasamente in proiecte imobiliare. Cu banii din IPO dorim sa finantam proiectele imobiliare incepute prin intermediul STK Properties, ceea ce ar creste ponderea acestora in totalul activelor de la 20%, in prezent, la 40%. Valoarea totala a proiectelor imobiliare demarate este de 100 milioane de euro, cu termen de finalizare in maximum doi ani"
.

"Intentionam sa capitalizam profitul cel putin in primii trei ani si sa alocam titluri gratuite, dupa care vom incepe sa distribuim si dividende. Estimam ca in urmatorii trei ani vor mai fi suficiente oportunitati pentru a ne concentra pe investitii, pe cresterea capitalizarii si pe atragerea de resurse suplimentare. Ulterior, intentia este ca din profitul realizat cel putin 40% sa fie distribuit sub forma de dividende astfel incat sa asiguram o remunerare peste nivelul dobanzii bancare si, in acelasi timp, sa reinvestim o parte din profit pentru a asigura o rata de crestere constanta a dividendelor"
, Nicolae Pascu presedinte STK Financial SAI.

Compania ofera spre vanzare 177.877 de titluri, la un pret de 281 lei/titlu
. In cazul unei subscrieri integrale, numarul titlurilor este 711.508. "Conform calculelor noastre, potentialul de crestere este de 100% fata de pretul de subscriere, ceea ce inseamna ca am putea ajunge la o capitalizare de peste 100 milioane euro", a declarat Nicolae Pascu. Pentru finalul anului, tinta administratorilor este ca valoarea actiunilor sa fie de 3,2 ori mai mare decat valoarea activelor. Distribuirea actiunilor STK Emergent se va face prin intermediul mai multor case de brokeraj din toata tara.

STK Emergent a obtinut anul trecut un randament de 48,7% si a afisat un profit de 18,4 milioane lei, ruland active totale de 110-120 milioane lei.

• Primul fond inchis de investitii care se listeaza la Bursa de Valori Bucuresti
• O combinatie intre un fond cu plasamente in actiuni si unul cu plasamente in proiecte imobiliare
• Capitalul va fi directionat: 60% actiuni financiare si 40% actiuni imobiliare


Perioada de subscriere: 19 februarie -10 martie 2008.

Pentru informatii suplimentare: www.stk.ro.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri