Investitorii straini au cumparat in februarie de pe Bursa de Valori Bucuresti (BVB) titluri de 213,28 milioane lei, valoare mai mare cu 11,8 milioane lei (3,2 milioane euro) decat cea a vanzarilor efectuate, potrivit datelor publicate de Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM).
Vanzarile nerezidentilor au insumat in luna februarie 201,46 milioane lei.

Investitorii din Luxemburg si cei din Marea Britanie au acumulat cel mai mult in luna februarie. Astfel, luxemburghezii au ocupat primul loc in clasamentul cumparatorilor de actiuni, cu investitii de 41,39 milioane lei - circa 19,65% din totalul achizitiilor de actiuni, in timp ce pe sectiunea obligatiunilor acestia au cumparat de 2,67 milioane lei.

Britanicii s-au clasat pe locul al doilea in topul cumparatorilor de actiuni, cu investitii de 34,14 milioane lei, dar au fost in acelasi timp si cei mai mari vanzatori, cu un volum de 76,12 milioane lei - 37,78% din valoarea totala a lichidarilor de actiuni.

De asemenea, grecii si americanii au cumparat in luna februarie titluri de 22,65 milioane lei, respectiv 19 milioane lei.

Investitorii din Statele Unite se numara si printre vanzatorii importanti, cu un volum de 15,52 milioane lei (locul al treilea in clasamentul valoric al vanzarilor de actiuni), in vreme ce austriecii au lichidat in februarie pachete de actiuni in valoare de 20,39 milioane lei.

In februarie, intrarile de capital pe Bursa de Valori Bucuresti au insumat circa 120,70 milioane lei (33,04 milioane euro), in timp ce iesirile s-au cifrat la 118,52 milioane lei (32,45 milioane euro).

In prima luna a acestui an, jucatorii straini au iesit masiv de pe Bursa din Bucuresti, efectuand vanzari de 467,3 milioane lei (126,54 milioane euro) si cumparari de doar 273,5 milioane lei (74,07 milioane euro), care corespund unor iesiri de 193,8 milioane lei (52,5 milioane euro).
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri