Presedintele SIF Banat-Crisana (SIF 1), Ioan Cuzman, a declarat ca fondurile internationale de investitii sunt interesate sa preia actiuni la societatile de investitii financiare (SIF) din Romania, deoarece acestea "stau pe active financiare foarte solide", citeaza NewsIn.
"Fondurile internationale de investitii sunt interesate, intotdeauna, de SIF-uri, pentru ca ele au o putere economica destul de consistenta. Daca socotim numai rezultatele din anul 2007, vedem ca e vorba de profituri foarte consistente", a spus Cuzman.

"Mai mult decat atat, SIF-urile, in general, stau pe active financiare foarte solide. Este chiar un paradox intre ceea ce s-a intamplat, ca si performante pentru societatile comerciale, inclusiv cele din domeniul financiar bancar, dar si din alte domenii, si ce s-a intamplat in piata. Este o necorelare evidenta. În timp de preturile pe piata au scazut, performantele au crescut", a mai spus presedintele SIF 1.

Astfel, indicele SIF-urilor (BET-FI) a pierdut peste o treime (35,6%) din valoare de la inceputul acestui an, de la un nivel de 78.669,68 puncte in ultima sedinta din 2007 pana la 50.646,48 puncte la inchiderea sedintei bursiere de joi.

Cuzman a mentionat ca investitorii straini de pe piata romaneasca de capital se uita sa vada ce se intampla, cautand oportunitati de a face investitii in Romania.

"Sunt sigur ca investitorii straini vor veni pe piata romaneasca de capital, mai ales ca nu este chiat atat de larga aceasta oportunitate, privind prin prisma faptului ca Romania, totusi, este in Europa si distanta este extrem de importanta pentru investitori", a spus Cuzman.

Conducerea SIF Banat-Crisana a anuntat, vineri, ca obiectivele pentru anul 2008 sunt structurate pe trei axe majore: cresterea valorii portofoliului administrat, dezvoltarea organizationala in scopul cresterii eficientei proceselor si cresterea vizibilitatii pe piata.

Potrivit presedintelui SIF Banat - Crisana, obiectivul strategic pentru acest an ramane cresterea valorii pe piata si a lichiditatii portofoliului administrat, imbunatatirea performantelor societatilor din portofoliu si reducerea riscului global asociat portofoliului de tinut.

"Cu toate variatiile de preturi care se manifesta in piata si care sunt absolut normale, ne-am gandit sa propunem actionarilor nostri un profit net pentru anul 2008 destul de consistent, respectiv de 105 milioane de lei, ceea ce inseamna un program ambitios din punctul nostru de vedere. Dar, in spatele acestor cifre, intotdeauna, stau anumite obiective si noi credem ca este o cifra realista", a aratat Ioan Cuzman.

Acesta a mai adaugat faptul ca, pentru 2008, estimeaza un profit realizat din vanzari de participatii de 64,7 milioane lei, iar volumul dividendelor de incasat de la societatile din portofoliu este estimat sa atinga cota de 42,5 milioane lei. Totodata, societatea si-a propus investitii pe piata de capital de 73,4 milioane de lei.

Şeful SIF 1 vede oportunitati de investitii in industria alimentara, farmaceutice, hartie, logistica si turism

Cuzman a spus ca investitiile SIF 1 se vor indrepta catre acele domenii care au, in viziunea conducerii societatii, potential de crestere, in ciuda crizei financiare internationale actuale.

"Romania are inca potential de crestere. Domeniile foarte importante unde tara noastra are potential sunt cele legate de industria alimentara, care, trebuie sa recunoastem, in momentul de fata, nu se afla la nivelul corespunzator", a mentional Cuzman.

"În alta ordine de idei, avem o industrie farmaceutica destul de bine pusa la punct, exista si domeniile legate in special de prelucrarea deseurilor de hartie, si e vorba aici de fabricile de hartie si cartoane. Exista, de asemenea, si alte oportunitati, de exemplu, in domeniul logisticii, unde sunt foarte multe de facut", a precizat el.

"Nu in ultima instanta poate vom reusi sa reabilitam sau sa dezvoltam ceva in domeniul turistic", a mai declarat Ioan Cuzman.

Actionarii SIF Banat-Crisana vor primi un dividend brut de 0,07 lei pe actiune din profitul pe 2007, in crestere cu 16% fata de anul precedent, valorea totala a dividendelor ce urmeaza sa fie distribuita actionarilor fiind de de 38,4 milioane lei.

SIF Banat-Crisana are in prezent un capital social de 54,885 milioane lei, divizat in 548,85 milioane actiuni, cu o valoare nominala de 0,10 lei. Titlurile SIF Banat-Crisana se tranzactioneaza la prima categorie a BVB, sub simbolul SIF1.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri