Bursa de Valori Bucuresti (BVB) a redus la numai 15 minute perioada de suspendare de la tranzactionare a instrumentelor financiare, in vederea fluidizarii sedintelor si a impulsionarii lichiditatii, arata un comunicat BVB.
Potrivit deciziei de marti a consiliului BVB, suspendarea titlurilor de la tranzactionare se va face in cazul diseminarii unor informatii care pot influenta semnificativ pretul si care sunt transmise in cursul sedintei de tranzactionare.

In pietele dezvoltate perioadele de suspendare variaza de la minimum 15 minute pana la maximum 60 minute, in cazul diseminarii informatiilor relevante in timpul sedintelor de tranzactionare.

Regula generala pentru trasmiterea acestor informatii este ca, ori de cate ori este posibil, diseminarea sa se faca in afara orarului de tranzactionare, pentru a mentine o piata ordonata, in conditiile asigurarii accesului egal la informatie si fara ca tranzactionarea sa se desfasoare in detrimentul investitorilor.

Totodata, consiliul BVB a mai decis aplicarea regulilor viitorului Cod de Guvernanta Corporativa si intrarea in vigoare a acestora de la 1 ianuarie 2009, precum si introducerea in codul BVB a unor prevederi care sa alinieze mediul de tranzactionare la arhitectura viitoare a pietei titlurilor de stat.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri