Societatea de investitii financiare Muntenia (SIF4) a cumparat de pe Bursa din Viena un pachet de actiuni Erste Bank (EBS), in valoare totala de 1,97 milioane euro (circa 7 milioane lei), se arata intr-un comunicat transmis Bursei de Valori Bucuresti (BVB).
Cele 54.027 de actiuni ale bancii austriece au fost cumparate la pretul mediu de 36,4 euro/actiune.

In martie, SIF Muntenia (SIF4) a mai cumparat de pe Bursa de la Bucuresti 22.300 de actiuni Erste Bank, la un pret mediu de 137,02 lei/titlu, pentru care a platit 3,05 milioane lei (822.300 euro), si pe care le-a vandut in mai la pretul de 174 lei/actiune.

La sfarsitul lunii iunie, activele nete ale SIF Muntenia se cifrau la 1,96 miliarde lei, in usoara crestere - cu 4% - fata de luna mai, cand activele insumau 1,88 miliarde lei.

SIF Muntenia are un capital social de 80,7 milioane lei, divizat in 807,04 milioane actiuni, cu o valoare nominala de 0,10 lei. Titlurile societatii de investitii financiare sunt listate la categoria I a Bursei de Valori Bucuresti (BVB), sub simbolul SIF4. SIF Muntenia are o valoare de piata de 911,95 milioane lei (253,32 milioane euro), aferenta cotatiei de 1,13 lei/actiune, stabilita in sedinta de miercuri.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri