STK Financial, compania care administreaza fondul inchis de investitii STK Emergent, va participa la sedinta Consiliului Bursei din data de 29 iulie 2008, unde se va analiza listarea la Bursa de Valori Bucuresti a celui mare mare fond inchis de investitii din tara noastra- STK Emergent.
Cu capitaluri proprii de 131,4 milioane lei, STK Emergent este lider de piata si primul fond inchis care se listeaza la Bursa de Valori Bucuresti. Fondul STK Emergent deschide noi perspective in dezvoltarea pietei fondurilor inchise de investitii tranzactionate la Bursa.

"Strategia de listare la Bursa a fost stabilita prin documentele constitutive ale Fondului inca de la infiintarea acestuia. Ne bucuram ca investitorii nostri au avut incredere in strategia propusa si au sprijinit fondul STK Emergent", a declarat Nicolae Pascu, presedintele societatii de administrare a investitiilor STK Financial.

STK Emergent este autorizat de catre Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM) in conformitate cu Legea 297/2004 privind piata de capital si functioneaza sub autoritatea Comisiei. Depozitarul fondului este BRD-Groupe Societe Generale, care confirma zilnic toate tranzactiile realizate de fond.

Fondul STK Emergent are o politica de investitii diversificata orientata spre piata actiunilor financiare (60%) si piata imobiliara (40%), cu scopul diversificarii riscului si asigurarii unei administrari prudentiale a banilor.

Fondul STK Emergent va dezvolta proiectul Scala Residence, cel mai modern ansamblu rezidential din Cluj-Napoca. Proiectul se intinde pe 2 hectare si va avea o suprafata construita de aproximativ 45.000 mp. Valoarea de piata a proiectului este estimata la 50 milioane Euro, iar termenul de executie a lucrarilor va fi de 2 ani.

De la infiintarea sa, in anul 2006, si pana la sfarsitul anului trecut, performanta STK Emergent s-a ridicat la 82%, in timp ce indicele BET a crescut cu 31,5%, BET-FI s-a apreciat cu 69,5%, iar BET-C a urcat cu 47%.

Performantele superioare indicilor obtinute de STK Emergent se datoreaza administrarii active bazate pe investitii in actiuni subevaluate si in actiuni cu rata de crestere a profitului peste media pietei.

Profitul net al fondului STK Emergent a fost, in anul 2007, de 14,8 milioane lei, iar estimarile pentru urmatorii doi ani ale societatii de administrare arata o crestere anuala a profitului de peste 50%.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri