Un grup de investitori ai fondului inchis de investitii STK Emergent a infiintat Asociatia pentru Protectia Investitorilor pentru a contracara campania de dezinformare care a survenit pe parcursul procesului de listare la Bursa a fondului, a anuntat noua asociatie.
"In calitate de investitori, intelegem sa luam atitudine fata de cei care, prin metode imorale si ilegale, atenteaza la integritatea investitiei. Ne exprimam public sustinerea fata de administratorii fondului STK Emergent, adica echipa STK Financial, condusa de domnul Nicolae Pascu", arata asociatia.

Totodata, investitorii STK Emergent solicita consiliului de administratie al Bursei de Valori Bucuresti (BVB) sa consolideze in mod practic decizia luata in 29 iulie de admitere la tranzactionare a titlurilor fondului inchis de investitii STK Emergent Cluj-Napoca.

"In ceea ce ne priveste, vom face tot ce depinde de noi, inclusiv in instanta, pentru a ne proteja investitia facuta si impotriva manipularii pe piata", informeaza investitorii.

STK Financial l-a reclamat recent pe presedintele casei de brokeraj SSIF Broker, Petru Prunea, la Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM) pentru manipularea pietei, prin dezinformarea investitorilor cu privire la fondul inchis de investitii STK Emergent.

Administratorii fondului au afirmat saptamana trecuta ca Petru Prunea a raspandit prin intermediul mass-media informatii false in legatura cu fondul inchis de investitii STK Emergent, societatea care il administreaza - STK Financial - si conducerea acesteia.

"Petru Prunea a desfasurat, incepand cu luna februarie 2008, o ampla campanie de dezinformare a investitorilor cu privire la Fondul inchis de investitii STK Emergent. In plus, desi este membru al Consiliului Bursei, domnul Petru Prunea s-a antepronuntat in mod public inainte de decizia acestuia referitor la admiterea la tranzactionare a fondului STK Emergent", potrivit societatii.

De asemenea, administratorii fondului au mentionat ca l-au dat in judecata pe Petru Prunea pentru diseminarea de informatii false.

Broker Cluj: Infiintarea asociatiei poate ajuta piata de capital sa devina mai credibila

"Este foarte bine ca investitorii STK si-au facut asociatie pentru ca vor supraveghea mai bine activitatea fondului, pentru ca, dupa ce STK va intra la tranzactionare, sa fie un castig pentru Bursa. E bine ca isi fac asociatie pentru ca va ajuta intreaga piata de capital sa fie mai credibila", a declarat, pentru NewsIn, Petru Prunea, presedintele Broker Cluj.

"Uniunea Europeana ne obliga sa culegem si sa ne informam despre companiile care urmeaza sa fie admise la cota Bursei, sa obtinem informatii de pretranzactionare care sa ne ajute la stabilirea corecta a pretului", a adaugat Prunea, motivandu-si votul negativ dat in Consiliul Bursei fata de admiterea la tranzactionare a fondului inchis de investitii.

Seful Broker Cluj a invocat in sprijinul votului din Consiliul Bursei actiunea in justitie a unui actionar al STK impotriva conducerii fondului.

De asemenea, Prunea spune ca administratorii fondului nu au adus in Consiliul Bursei informatii privind vanzatorul unui teren si pretul tranzactiei, motivand ca sunt confidentiale.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri