Compania Rompetrol Bucuresti, operatorul rafinariei Vega, va vinde un pachet de 2,5% din actiunile proprii in cadrul ofertei publice de cumparare initiata de compania-mama Rompetrol Group N.V., potrivit deciziei luate de actionarii Vega in cadrul adunarii generale.
Pachetul de 43,71 milioane de actiuni proprii, reprezentand 2,5% din capitalul social al Rompetrol Bucuresti, valoreaza 11,36 milioane lei, potrivit pretului din oferta de 0,26 lei/actiune. Rompetrol Group N.V. a anuntat la sfarsitul lunii iulie ca vrea sa preia in intregime rafinaria Vega (Rompetrol Bucuresti) si va derula in acest scop o oferta publica de cumparare pentru un pachet de 7,54% din titlurile Vega.

Compania de tip holding Rompetrol Group plateste 0,26 lei pentru o actiune Vega, iar intermediarul ofertei este casa de brokeraj Tailwind Securities, cumparata recent de omul de afaceri Dinu Patriciu.

Oferta se desfasoara in perioada 29 iulie - 29 septembrie si, daca se va incheia cu succes, Rompetrol Bucuresti (VEGA) ar putea fi delistata, devenind o companie de tip inchis.

Rompetrol Bucuresti (rafinaria Vega) si Rompetrol Rafinare (rafinaria Petromidia) sunt controlate de Rompetrol Group N.V., condus de Dinu Patriciu, si care are de anul trecut ca actionar majoritar grupul kazah KazMunaiGaz.

Rompetrol Bucuresti are un capital social de 174,54 milioane lei, divizat in 1,74 miliarde actiuni, cu o valoare nominala de 0,10 lei. In prezent, Rompetrol Group NV controleaza 92,46% din capitalul social.

Titlurile Rompetrol Bucuresti (Vega) sunt suspendate de la tranzactionare din 3 septembrie, cand au incheiat sedinta de pe piata Rasdaq la pretul de 0,2530 lei, ceea ce confera companiei o valoare de piata de 441,58 milioane lei (122,66 milioane euro).
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri