SIF Oltenia (SIF5) negociaza cu trei fonduri de investitii straine pentru vanzarea pachetului de actiuni detinut la Automobile Craiova (AUCS), pentru care vrea sa obtina peste 20 milioane de euro.
"Noi ne gandim sa obtinem peste 20 milioane de euro, poate chiar 25 milioane de euro din vanzarea pachetului de actiuni la Automobile Craiova", a spus Florian Buzatu, director si membru in consiliul de administratie al SIF Oltenia.

Societatea de investitii financiare controleaza 22,06% din actiunile producatorului de automobile, participatie cu o valoare de piata de 65,2 milioane lei (17,22 milioane euro), potrivit ultimei cotatii a titlurilor AUCS de pe piata Rasdaq, de 15,60 lei.

Buzatu a explicat ca, deocamdata, cele trei fonduri de investitii fac o analiza si poarta discutii preliminare intre ele. In prealabil, SIF Oltenia a avut o discutie cu aceste fonduri, iar cu unul dintre ele a avut o discutie mai detaliata.

"Acum, SIF Oltenia asteapta ca cele trei fonduri sa se inteleaga, urmand ca dupa aceea sa vina ele la noi pentru achizitia pachetului de actiuni", a mai spus Florian Buzatu.

Automobile Craiova (AUCS) a obtinut in primele sase luni ale anului un profit net de 1,08 milioane lei (294.683 euro), in scadere cu 26% fata de perioada similara a anului trecut, pe fondul cresterii lente a cheltuielilor si comprimarii usoare a veniturilor.

Afacerile la sase luni ale companiei s-au ridicat la 4,8 milioane lei (1,3 milioane euro), in usoara scadere fata de aceeasi perioada din 2007, cand cifra de afaceri a companiei a fost de 4,96 milioane lei.

Actionarul majoritar al Automobile Craiova este producatorului american de automobile Ford Motor Company, care a cumparat de la statul roman pachetul de 72,4% din actiuni, pentru 57 milioane euro, tranzactie finalizata pe 21 martie.

Titlurile companiei se tranzactioneaza la categoria de baza a pietei Rasdaq, la sectiunea XMBS, sub simbolul AUCS. Compania are o capitalizare de 301,22 milioane lei (79,54 milioane euro), conform ultimei cotatii de 15,60 lei, stabilita la inchiderea sedintei bursiere de miercuri.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri