Un pachet de 70% din actiunile Agrinatura Nanov (AGNV), un fost agromec, a fost transferat in sedinta de astazi a pietei Rasdaq intr-o tranzactie cu o posibila miza imobiliara, de 30,62 milioane lei, efectuata la un pret cu mult peste nivelul de referinta, sustin brokerii din piata.
"Este o tranzactie in care s-a vandut probabil o societate cu miza imobiliara, avand in vedere valoarea tranzactiei", a declarat Gabriel Necula, broker la Prime Transaction, citat de NewsIn.

Cele 317.302 de titluri Agrinatura Nanov au fost schimbate la pretul de 96,50 lei, cu 96,37 lei peste ultima cotatie din piata, adica o variatie procentuala de 74.130%, tranzactia ridicandu-se astfel la 30,62 milioane lei (8,46 milioane euro).

"Vedem acest gen de variatie pentru ca probabil nu s-au facut tranzactii de ani de zile si este vorba de un pret la care s-au inteles cumparatorul cu vanzatorul. Astfel, nu este relevant ultimul pret la care s-au efectuat tranzactii, avand in vedere ca s-au realizat acum cativa ani", a explicat Necula.

"La o asemenea cantitate sigur nu a fost o greseala, de genul Siderma", a adaugat brokerul.

Agrinatura Nanov este un fost agromec care ofera servicii anexe agriculturii si de gradinarit peisagistic. Firma are un capital social de 1,13 milioane lei, divizat in 453.288 de titluri, cu o valoare nominala de 2,50 lei. Titlurile agromecului se tranzactioneaza la categoria de baza a pietei Rasdaq, sub simbolul AGNV.

Potrivit ultimelor raportari ale Bursei, Eugen Pena este actionarul majoritar al firmei, cu o participatie de 81,24% din capitalul social si, in opinia brokerilor, el este si vanzatorul pachetului de 70% din actiuni. Totodata, Ghimis Constantin mai avea 13,84% din actiuni.

Inaintea acestei tranzactii, Agrinatura avea o capitalizare de numai 74.792 lei, dar la pretul de 96,50 lei/actiune valoarea de piata ar urca pana la 43,74 milioane lei.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri