In cadrul Bursei Monetar-Financiare si de Marfuri Sibiu (Sibex) se tranzactioneaza cinci contracte futures pe valuta, 28 de derivate avand ca suport activ actiunile listate la Bursa de Valori Bucuresti, un contract futures pe aur si doua derivate pe indici.
Contractul futures este o intelegere intre un vanzator si un cumparator de a vinde, respectiv cumpara o cantitate de actiuni, marfuri, valuta cu livrarea in viitor la o data numita “scadenta” si la un pret negociat in momentul incheierii tranzactiei, totul in baza unor clauze standardizate.

Scopurile utilizarii contractelor futures sunt pentru a specula directia in care se va misca piata spot pentru activul suport si implicit cotatia futures si pentru a realiza hedgind pentru protejarea impotriva fluctuatiilor nefavorabile pe urmatoarea perioada.

Cititi mai multe in articolul publicat in suplimentul Money Cum se tranzactioneaza la Sibex
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri