Conducerea producatorului de placi si profile din plastic Romcarbon Buzau (ROCE) propune actionarilor rascumpararea a 5% din actiunile proprii de pe piata de capital, fiind dispusa sa plateasca pana la 14 milioane lei pentru achizitionarea acestora, a informat compania.
Propunerea a fost adaugata convocatorului care vizeaza sedinta din 15/16 decembrie, iar daca actionarii vor aproba rascumpararea, compania ar putea cumpara 9,32 milioane actiuni proprii, pentru care ar putea plati intre 0,30 lei si 1,50 lei/titlu.

In aceeasi sedinta, actionarii vor mai discuta contractarea a doua credite in valoare totala de 5 milioane euro pentru finalizarea unui proiect de investitii, potrivit convocatorului initial, transmis in prima parte a lunii trecute.

Romcarbon Buzau a obtinut in primele noua luni ale anului un profit net de 1,7 milioane lei (467.000 euro), in scadere cu aproape 46% comparativ cu aceeasi perioada din 2007. Afacerile companiei au sporit in acelasi interval cu 8,15%, pana la 73,69 milioane lei (20,2 milioane euro).

In acest an, Romcarbon are un program de investitii de 53,7 milioane lei, din care 10 milioane lei sunt destinate majorarii participatiei la trei companii de reciclare - GreenFiber, GreenTech si GreenWeee -, iar restul banilor vor fi directionati pentru automatizarea si modernizarea liniilor de productie actuale.

Compania are un capital social de 18,65 milioane lei, divizat in 186,46 milioane titluri cu valoarea nominala de 0,10 lei, iar principalii actionari ai companiei sunt Living Plastic Industry, cu o detinere de 32,52%, Unitai International Corporation cu 20,63% si Eastern Eagle Fund, cu 18,87% din totalul actiunilor companiei.

Titlurile Romcarbon sunt listate la categoria a doua a Bursei de Valori Bucuresti (BVB) sub simbolul ROCE, iar compania are o capitalizare de 102,55 milioane lei (26,9 milioane euro), potrivit ultimei cotatii de 0,55 lei, inregistrata in sedinta de ieri.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri