Aproape o treime din capitalul Titan Ilfov (MPN) a fost transferata vineri prin intermediul Bursei de Valori Bucuresti, pentru suma de 64,5 milioane lei (16,78 milioane euro), printr-o tranzactie negociata (deal), potrivit informatiilor de pe pagina de internet a BVB.
Cele 120,58 milioane actiuni Titan, reprezentand circa 29,52% din capitalul companiei, au fost vandute la pretul de 0,535 lei/titlu, nivel cu 11,46% peste cotatia de referinta.

Pachetul transferat este identic cu cel detinut de Loulis International Food Enterprises Ltd, unul dintre actionarii principali ai companiei din domeniul produselor de morarit.

Titan Ilfov a obtinut un profit net de 6,35 milioane lei (1,74 milioane euro) in primele noua luni ale acestui an, in scadere cu 14% fata de cel din aceeasi perioada a anului trecut. Afacerile companiei au avansat in acelasi interval cu 37,7% la 224,13 milioane lei (61,6 milioane euro).

Titan Ilfov estimeaza pentru acest an un profit brut de 69,03 milioane lei, in crestere de 5,3 ori fata de cel inregistrat anul trecut, pe fondul avansului afacerilor cu 47%, la 352,3 milioane lei.

Compania a stabilit un plafon de credite bancare pentru acest an care nu trebuie sa depasesca 45 milioane euro sau echivalentul sumei in lei.

Titan are un capital social de 40,85 milioane lei, divizat in 408,5 milioane actiuni cu o valoare nominala de 0,10 lei. Potrivit ultimelor raportari, firma austriaca Leipnik Lundenburger Invest Euromill controleaza 67,99% din capitalul Titan Ilfov, iar Loulis International Foods Enterprises detine 29,52%, potrivit ultimei raportari.

Titlurile societatii se tranzactioneaza la categoria a doua a Bursei de Valori Bucuresti (BVB), sub simbolul MPN.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri