Presedintele Bursei de Valori Bucuresti, Stere Farmache, recent demisionat din functia de director general al aceleiasi institutii, va ocupa postul de prim vice-presedinte al Alpha Bank Romania, incepand cu jumatatea lunii ianuarie.
Noua sa pozitie nu are contacte directe cu piata de capital. “Experienta mea in domeniul bursier va fi o resursa suplimentara in noua activitate si sper sa ma ajute in desfasurarea procesului de dezvoltare a institutiei in peisajul bancar romanesc”, a declarat Stere Farmache, pentru Wall-Street.

Pe 18 decembrie Farmache si-a anuntat demisia din functia executiva a Bursei, vestea lasand loc mai multor speculatii legate de ofertele primite din domeniul privat.

“Am primit mai multe oferte din domeniul financiar, pe care nu le pot dezvalui, si am ales sa ma alatur echipei dinamice de la Alpha Bank. Din aceasta pozitie ma voi ocupa de trezorerie, investment banking, compliance si corporate banking”, ne-a mai spus acesta.

Stere Farmache a fost director general al Bursei de Valori Bucuresti din 1995, iar din 2007 a preluat si functia de si presedinte al institutiei, dupa demisia lui Septimiu Stoica.

“Aceasta alegere este un pas important in cariera mea profesionala, care in ultimii 14 ani a fost legata de Bursa de Valori, dar si de Ministerul de Finante. Sper ca expertiza mea in domeniul financiar sa contribuie la dezvoltarea bancii si a sistemului”, a incheiat Farmache.

Pe 18 decembrie, in ziua in care noul prim vice-presedinte al Alpha Bank isi anunta demisia, managerul unui SSIF declara pentru Wall-Street ca unul din zvonurile privind noul sau job se referea la pozitia de vicepresedinte al unei banci.

Demisia anului in piata de capital: Moment dramatic sau decizie inteleapta?

“Plecarea ca vicepresedinte la vreo banca mica este o consecinta si nu o cauza, Stere Farmache si-ar fi gasit loc, daca demisiona cu cateva zile inainte, si in proaspatul guvern format. Daca decizia nu era luata in pripa, avea loc in orice consiliu de administratie al oricarei banci mari sau putea fi reprezentantul Romaniei la orice for international. Confirmarea motivelor reale nu o vom avea, cred, niciodata, Farmache are prea mult bun simt sa le spuna, iar membrii Consiliului care le stiu sunt o «echipa», declara, pentru Wall-Street, Nicolae Ghergus, directorul Confident Invest.

Imaginea lui Stere Farmache este asociata cu piata de capital inca din primii ani de existenta. In ultimii 14 ani de munca in cadrul executivului Bursei de Valori Bucuresti, piata de capital romaneasca s-a dezvoltat, devenind o tinta atractiva pentru investitorii straini si a cunoscut diverse etape de maturizare si progres.

BVB condusa de Stere Farmache: Cele mai importante momente ale ultimului an

Alpha Bank Romania este in prezent in topul primilor zece banci din tara noastra. Volumul imprumuturilor acordate de Alpha Bank in Romania a crescut cu 72% in perioada octombrie 2007 - septembrie 2008, de la 2,34 la 4,03 miliarde euro, pe fondul majorarii creditelor de consum cu 103% in aceeasi perioada, pana la 568 milioane euro.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri