The Rompetrol Group si-a marit participatia cu 2,05% in cadrul Rompetrol Rafinare (RRC), in mod indirect, pana la 75,32%, dupa ce a ajuns sa controleze in totalitate compania Rompetrol Bucuresti (VEGA), potrivit unui comunicat transmis Bursei.
Rompetrol Bucuresti, care a fost cumparata in totalitate de compania-mama, si ulterior delistata de pe piata Rasdaq, detinea 9,14% din actiunile Rompetrol Rafinare.

The Rompetrol Group a derulat in perioada 29 iulie 2008 - 29 septembrie 2008, o oferta publica de preluare in urma careia a cumparat 113,96 milioane titluri Rompetrol VEGA, pentru suma de 29,63 milioane lei, la un pret de 0,26 lei/titlu, ceea ce reprezinta 6,53% din totalul actiunilor emise de societate.

Intermediarul ofertei a fost casa de brokeraj Tailwind Securities, cumparata recent de omul de afaceri Dinu Patriciu, iar inainte de inceperea ofertei publice, Rompetrol Group NV avea o detinere de 92,46% din totalul titlurilor. Ulterior, grupul Rompetrol a cumparat in totalitate actiunile VEGA si a cerut delistarea companiei de pe piata Rasdaq, anunta NewsIn.

Rompetrol Bucuresti are un capital social de 174,5 milioane lei, divizat in 1,74 miliarde actiuni cu o valoare nominala de 0,10 lei, iar obiectul de activitate al companiei este reprezentat de fabricarea produselor obtinute din prelucrarea titeiului.

Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM) a aprobat de principiu un proiect prin care obliga si actionarii care detin in mod indirect participatii mai mari de 33% la o societate sa lanseze oferte publice de preluare.

Potrivit proiectului, atat actionarii care detin in mod direct peste 33% din actiunile unui emitent, dar si cei care controleaza indirect mai mult de 33% sunt obligati sa lanseze oferte publice de preluare, in termen de doua luni.

Ca urmare, actiunile Rompetrol Rafinare (RRC) si Rompetrol Well-Services (PTR) au incheiat sedinta de vineri a Bursei de Valori Bucuresti cu aprecieri pana la limita maxima de variatie, de 15%, in asteptarea unor oferte publice de preluare.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri