Consiliul Bursei de Valori Bucuresti (BVB), reunit in cadrul zilei de luni, a admis RBS Romania ca participant la piata derivatelor pe care o administreaza, se arata in comunicatul institutiei. Banca intentioneaza sa obtina calitatea de marketmaker pentru contractul derivat EUR/RON de pe piata de profil de la BVB.
Daca Consiliul Bursei va fi de acord, Royal Bank of Scotland (RBS) ar putea fi primul marketmaker pe derivate de la BVB, dar si primul pe o pereche valuta, in timp ce la Bursa de la Sibiu exista doua companii are indeplinesc aceste functii, Broker Cluj pentru simbolul DESNP si WBS Romania pentru DEEBS, ambele contracte cu scadenta in luna martie a acestui an.

RBS Romania si-a inceput activitatea de tranzactionare ca participant la sistemul Bursei de Valori Bucuresti de la inceputul lunii. Institutia a primit anterior aprobarea din partea conducerii Depozitarului Central pentru a deveni participant al sistemului de compensare-decontare si registru RoClear.

Totodata, Consiliul Bursei a inregistrat cesiunea unui numar de 9.625 de actiuni preferentiale BVB, ce reprezinta 0,1254% din capitalul social al Bursei, catre 22 de noi actionari.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri