Conducerea Trasgaz Medias (TGN) propune actionarilor un dividend brut de 10,47 lei/actiune, prin repartizarea a jumatate din profitul obtinut anul trecut, potrivit convocatorului transmis Bursei de Valori Bucuresti (BVB).
Astfel, consiliul de administratie propune ca suma de 123,27 milioane lei sa fie repartizata sub forma de dividende, in timp ce suma de 107,62 milioane lei sa mearga la sursele proprii de finantare.

De asemenea, Trangaz si-a alocat 8,6 milioane lei din profitul pe 2008 pentru acoperirea unor pierderi contabile din anii precedenti.
Actionarii companiei vor fi consultati in 27 aprilie in cadrul adunarii generale.

Operatorul retelei romanesti de transport de gaze, Transgaz Medias, a obtinut anul trecut un profit net de 238,59 milioane lei (64,8 milioane euro), in crestere cu 6,5% fata de 2007.

Afacerile companiei s-au cifrat anul trecut la 1,119 miliarde lei (304,3 milioane euro), in crestere cu 7,8% fata de nivelul consemnat in 2007, de 1,038 miliarde lei.

Compania are un capital social de 117,74 milioane lei, divizat in 11,77 milioane actiuni, cu o valoare nominala de 10 lei. Ministerul Finantelor Publice detine 73% din capitalul social al Transgaz, Fondul Proprietatea si-a mentinut procentul de aproximativ 15%, iar restul de 10% reprezinta actiunile libere (free-float), care se tranzactioneaza la BVB.

Valoarea de piata a companiei este de 1,41 miliarde lei (328,67 milioane euro), conform ultimei cotatii de 120 lei, stabilita in sedinta bursiera de marti. Titlurile Transgaz se tranzactioneaza la prima categorie a Bursei de Valori, sub simbolul TGN.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri