Conducerea Automobile Craiova (AUCS) convoaca actionarii la sfarsitul lunii iunie pentru numirea unui nou membru in consiliul de administratie, ca urmare a iesirii din actionariat a SIF Oltenia (SIF5), reprezentata pana acum de Dinel Staicu.
Astfel, adunarile generale (ordinara si extraordinara) sunt convocate in 25 iunie pentru a-l revoca pe Dinel Staicu din conducerea Automobile Craiova si pentru alegerea unui nou administrator. Totodata, va fi modificat si actul constitutiv al societatii, dupa ce Ford Motor Company a ajuns la o detinere de 96,6% din capital. Ford poate pe viitor sa delisteze compania, solicitand actionarilor minoritari sa se retraga, relateaza NewsIn.

SIF Oltenia a vandut in 9 aprilie participatia de 22,56% detinuta la Automobile Craiova catre Ford Motor Company, pentru care a incasat aproximativ 75 milioane lei.

Automobile Craiova are un capital social de 39,78 milioane lei, divizat in 18,94 milioane de titluri, cu valoarea nominala de 2,10 lei.

Titlurile Automobile Craiova se tranzactioneaza la categoria de baza a pietei Rasdaq, la sectiunea XMBS, sub simbolul AUCS. Compania are o capitalizare de 331,53 milioane lei (79,69 milioane euro), conform ultimei cotatii de 17,50 lei, stabilita la inchiderea sedintei bursiere de miercuri.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri