Numarul de actionari persoane private ai Fondului Proprietatea a ajuns in prezent la 2.471, de la 2.353 la finalul lunii aprilie, iar detinerea acestora in capitalul Fondului a crescut cu 1,38 de puncte procentuale, pana la 33,99%, potrivit datelor publicate de institutie.
La 30 aprilie, numarul actionarilor persoane private era de 2.353, iar detinerea acestora era de 32,61% din capitalul social al Fondului, informeaza NewsIn.

Actionariatul Fondului Proprietatea includea, la sfarsitul lunii mai, 45 de firme care detineau aproape 835 milioane de actiuni, echivalent cu 5,86% din capitalul social al Fondului.

La acelasi moment, 2.426 de actionari persoane fizice detineau peste 4 miliarde actiuni, reprezentand 28,12% din capital.

La 30 mai 2009, Ministerul Economiei si Finantelor continua sa fie cel mai mare actionar, cu 66,01% din capitalul social al Fondului Proprietatea, insa in scadere fata de luna anterioara.

Fondul Proprietatea a fost creat in 2005, ca solutie pentru despagubirea fostilor proprietari deposedati de regimul comunist, carora nu li se mai pot restitui in natura averile confiscate. Fondul are participatii la 88 de companii, cele mai multe din domeniul energetic.

Fondul Proprietatea are un capital social de 14,24 miliarde lei, impartit in 14,24 miliarde actiuni nominative, ordinare, cu o valoare de 1 leu fiecare. Capitalul social subscris si varsat este in valoare de 13,680 miliarde lei, fiind indisponibilizate la Depozitarul Central peste 560 milioane de actiuni actiuni ale statului roman.

Propunerea de venituri si cheltuieli a Fondului Proprietatea pentru exercitiul financiar 2009 prevede o scaderea a profitului net cu 55%, la 212,45 milioane lei, pe fondul cresterii importantei veniturilor din dobanzi in detrimentul celor din dividende.

Anul trecut, Fondul a obtinut un profit net de 467,7 milioane lei (127 milioane euro).


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri