Prezent la deschiderea sedintei de tranzactionare a Bursei de Valori Bucuresti, Tudor Chirila - actorul si solistul trupei Vama - ,devenit actionar al BVB luna trecuta, a impartasit din experienta sa pe piata de capital americana.
El spune ca a pierdut multi bani pe bursa, in momente in care a fost lacom si nu a ascultat de sfaturile brokerilor.

“A fost un moment in care eram hotarat sa ies din piete de capital, pierdusem foarte multi bani. Dar am descoperit optiunile si am inceput sa joc protejat”, spune el.

In investitiile sale, a mizat mai mult pe companiile din domeniul tehnologiei, precum Google, Apple sau Vodafone.

Chirila nu investeste in actiuni listate la Bursa de Valori Bucuresti, dar spune ca ia in calcul acest lucru, uitandu-se la companii precum BRD, Petrom sau SIF-uri.

“Bursa americana a fost o experienta, am invatat multe lucruri. In Romania, oamenii inca privesc bursa ca pe o loterie, mai ales pentru ca esecurile sunt mai rasunatoare decat succesele”, a mai spus actorul.

El spune ca nu si-ar dori sa ajunga sa castige mai multi bani din bursa decat din muzica.

“E frustrant sa castigi mai mult decat din domeniul pentru care te-ai pregatit. Bursa e un capitol frumos, am intalnit oameni interesanti si m-a ajutat sa ma ordonez si in viata de zi cu zi”.

In prezent, portofoliul sau este pe plus cu aproximativ 10%.

In ce priveste primele intalniri ale sale cu acest domeniu, Chirila spune ca a fost o intamplare. “Intr o dimineata citeam o carte desptre marirea Google si navigand pe internet am intrat pe investopedia.com, unde am gasit o platforma virtuala. La vremea aceea nu stiam nimic. Am inceput sa caut brokeri, l-am gasit pe Cristian Sima si am inceput sa invat de la el si de la brokerii lui. Fara brokeri nu se poate, ei sunt interfata perfecta intre investitor si castig, mai ales ca bursa cere mult timp”, a mai declarat el.

In iulie, Tudor Chirila a cumparat aproximativ 15 000 de actiuni ale BVB, 0,19% din capitalul social, in cadrul ofertei de vanzare derulata de firma de brokeraj Trend Bacau. El a luat actiunile cu 25 de lei, spunand ca pretul a fost foarte bun.

“Este o investitie care va fi profitabila destul de curand, actiunile se vor valorifica si nu exclud posibilitatea de a inchide cand voi avea un profit frumos”, a explicat Chirila.





Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri