Ionut Popescu, consilierul primului-ministru Emil Boc, a achizitionat, la finalul saptamanii trecute, 9.614 actiuni ale Bursei de Valori Bucuresti vandute de catre casa de brokeraj WBS Romania, pentru care a platit 288.420 lei (67.780 euro), potrivit informatiilor publicare pe site-ul BVB.
Popescu (foto) a solicitat 20.000 de actiuni, insa deoarece numarul de actiuni solicitate a fost mai mare decat oferta WBS a primit doar 9.614 de titluri BVB. In urma, fostul ministru de Finante a ajuns sa detina 0,14% din capitalul Bursei.

In cadrul aceleasi oferte, SIF Moldova (SIF2) si-a majorat participatia de la 0,013 % la 0,14%. Societatea de investitii a achizitionat 9.615 titluri BVB la pretul din oferta WBS de 30 lei/actiune.

Totodata, in cadrul vanzarii a mai fost implicata si casa de brokeraj Estinvest, cu 97 de actiuni si Vasile Epure, presedintele SSIF-ului, care a achizitionat tot 97 de actiuni. Estinvest detine o participatie de 1,68% din capitalul Bursei.

De asemena, Eugen Bradean, head of corporate affairs la Electrica, a mai luat 144 de actiuni, printre cumparatori aflandu-se si Societatea de Administrare si Management si Ion Paraschiv.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri