Andrei Radulescu, analist la Target Capital, considera ca industria de echipamente si componente electrica va evolua pe termen mediu peste ritmul Produsul Intern Brut (PIB) si, de aceea, vede pentru Iproeb Bistrita (IPRU), societate din aceasta sector, un pret-tinta pentru urmatoarele 12 luni cu 40% mai mare, de 1,56 lei/actiune.
In raportul casei de brokeraj se arata ca potentialul de export, convergenta reala a economiei catre Zona Euro si investitiile din sectorul energetic sunt motivele pentru care se recomanda cumpararea acestor actiuni.

Cifra de afaceri a crescut in perioada 2004-2008 la o rata medie anuala de 14%, in contextul evolutiei favorabile a economiei interne (la ritm peste potential), insa la sase luni afacerilor au scazut cu 49% la 37,2 milioane lei.

Profitul net in primul semestru al anului a scazut la 2,7 milioane lei, cu 73% mai redus decat cel din perioada similara a anului trecut.

Din punctul de vedere al indicatorul PER (pret actiune/profitul net pe actiune), titlurile Iproeb sunt subevaluate raportat la companiile europene din acelasi domeniu de activitate. PER-ul companiei romanesti este de 9,7 fata de media de 15,6.

Actiunile Iproeb Bistrita se tranzactioneaza pe piata Rasdaq, iar ultima cotatie a fost de 0,95 lei, ceea ce ofera societatii o capitalizare de 45,19 milioane lei (10,62 milioane euro).

In luna iunie a acestui an, cel mai mare actionar al companiei era Electromontaj, cu o detinere de 31%, fondul de investitii MEI Roemenie en Bulgarije, cu 10%, si SIF Banat-Crisana (SIF1), cu o participatie de 7%.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri