Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM) a atestat inscrierea Franklin Templeton, administratorul Fondului Proprietatea, in registrul sau public, fondul american de investitii fiind autorizat sa activeze pe piata de capital autohtona, potrivit ultimul buletin al arbitrului pietei.
Fondul Franklin Templeton va opera in Romania, administrand activele Fondului Proprietatea, prin intermediul sucursalei sale din Bucuresti.

Actionarii Fondului Proprietatea au aprobat la inceputul lunii septembrie contractul de administrare cu fondul american de investitii Franklin Templeton.

Franklin Templeton Investment Management Ltd a castigat, in iunie, concursul pentru administrarea activelor Fondului Proprietatea, in urma deciziei a comisiei de selectie a administratorului a FP.

Fondul Proprietatea are in portofoliu participatii la 88 de companii, cele mai multe din domeniul energetic, astfel ca o eventuala iesire din actionariatul celor trei companii ar reduce numarul de detineri la 85.

Fondul Proprietatea are un capital social de 14,24 miliarde lei, impartit in 14,24 miliarde actiuni nominative, ordinare, cu o valoare de 1 leu fiecare.

Capitalul social subscris si varsat este in valoare de 13,680 miliarde lei, fiind indisponibilizate la Depozitarul Central peste 560 milioane de actiuni ale statului roman.

Cititi si Mobius, Franklin Templeton: Romania are una dintre cele mai subevaluate burse din lume

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri