Bursa din Viena a fost anuntata ca nu va fi invitata “sub nicio forma” la licitatia pentru achizitia unei participatii in cadrul Bursei din Varsovia, rivalul sau, potrivit CEO-ului operatorului de piata austriac, Michael Buhl, informeaza Bloomberg.
In luna februarie, guvernul polonez a invitat la discutii Deutsche Bourse, London Stock Exchange, Nasdaq OMX si NYSE Euronext sa pregateasca oferte pentru achizitia, in prima faza, a 73,8% din capitalul social al bursei din Varsovia.

“Am scris o scrisoare Trezoreriei poloneze dupa ce nu am fost invitati la discutii si le-am explicat ca mai este cineva interesat de catre aceasta participatie si i-am intrebat de ce nu putem colabora. Raspunsul a fost ca modul in care procedurile au loc nu au cum sa ma invite”, a sustinut Buhl intr-un interviu.

Maciej Wewior, purtator de cuvant al ministrului Trezoreriei din Polonia, a afirmat ca nu au nicio obligatie sa invite toate bursele din lume pentru a plasa oferte pentru Bursa din Varsovia.

“Daca Varsovia va ajunge la o concluzie ca nu au primit o oferta satisfacatoare sau conditiile nu indeplinesc asteptarile lor, noi vom fi gata sa negociem si sa discutam despre ce posibilitati de colaborare ar putea exista intre cele doua burse”, a mai afirmat Buhl.

Bursa din Varsovia a inregistrat cele mai multe listari din Europa, dupa bursa londoneza, in 2008, cu 94 de noi companii.

Astazi, bursele de Valori din Viena, Budapesta, Ljubljana si Praga s-au reunit sub brandul CEE Stock Exchange Group si au format cel mai mare jucator dintre operatorii bursieri din Europa Centrala si de Est.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri